Kuzey Marmara Otoyolu Büyükşehir Belediyesi'nde masaya yatırıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nu makamında ziyaret eden Hür Teşebbüs Camiası  temsilcileri yeni otoyol güzergahı hakkında ki çekincelerini ve taleplerini dile getirdiler.

Toplantı sonrası Hür Teşebbüs Camiası adına bir açıklama yapan SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Karayolları'nın önerdiği güzergâhın değişmesi gerektiğini belirterek; "Yeni otoyol, yeni yerleşim merkezinin kuzeyinden geçmelidir" dedi.

İstanbul'da yapılacak 3. Boğaz Köprüsü üzerinden Sakarya'ya uzanacak ve Yeni Kent Bölgesi'nden geçecek olan Kuzey Marmara Otoyolu ve Bağlantı Yolu ile alakalı Büyükşehir Belediyesi'nde bir toplantı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; SATSO Başkanı Akgün Altuğ, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Sakarya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Selahattin Çakırsoy, Adapazarı Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Şenoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şubesi Başkanı Hüsnü Gürpınar, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Müsiad'ı temsilen Necmi İbil, Sakarya Genç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vecdi Çelebi ve Büyükşehir Belediyesi İmar İşleri Daire Başkanı Zafer Poyraz katıldı.

 

Karayolları teklifimizi değerlendiriyor

Yeni otoyol güzergâhının konuşulduğu toplantıda, sivil toplum örgütleri başkanları Karayolları'nın önermiş olduğu güzergâhla ilgili çekincelerini dile getirdiler.

Toplantı hakkında kısa bir değerlendirme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, sivil toplum örgütlerinin dile getirmiş olduğu çekinceleri önemsediklerini belirtti. Karayolları 17. Bölge Müdürü ile yapılan toplantıda yeni güzergâh konusunun gündeme geldiğini ifade eden Başkan Toçoğlu, "Biz yeni otoyolun şehrimize en fazla nasıl katkısı olabilir onu düşünüyoruz. Bununla ilgili olarak milletvekillerimizle birlikte Karayolları 17. Bölge Müdürümüzle yapmış olduğumuz toplantıda kendilerine yeni güzergâh konusunda bir teklif sunduk. Şu anda Karayolları bu konuyla ilgili çalışma yapıyor" dedi.

 


Hür Teşebbüs Camiası: Güzergah kuzeye kaydırılsın

Toplantının ardından Hür Teşebbüs Camiası adına bir açıklama yapan SATSO Başkanı Akgün Altuğ; "Karayolları'nın belirlediği güzergâh şehrimizin gelişimi noktasında bazı sıkıntıları içinde barındırmaktadır. Hür Teşebbüs Camiası olarak konu ile ilgili yapmış olduğumuz toplantıların ardından yeni otoyolun yeni yerleşim merkezinin kuzeyinden geçmesinin daha doğru olacağı kannatine vardık. Biz hür teşebbüs camiası temsilcileri olarak bu yönde bir görüş birliği içerisindeyiz. Bu konudaki görüşümüzü Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü'ne detaylı bir yazıyla bildireceğiz. Altında Hür Teşebbüs Camiası temsilcilerinin imzası olacak. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi'ne de bu konuda bir talepte bulunacağız" dedi.  

 

Haber Tarihi : 4/9/2009
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::