5-11 Haziran Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Dünya Çevre Günü temalı “İlkokullar Arası Resim Yarışması’ nın ödül töreni Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ödül Töreni’ne, Sakarya Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nedim Arsal, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Toyota Türkiye Otomotiv Sanayi A.Ş. Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Necdet Şentürk, Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Özden, SATSO Çevre Komisyonu Başkanı Tuncer Acan ve Komisyon üyeleri ve il protokolü iştirak etti.

Programın ev sahipliğini yürüten Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ yaptığı açılış konuşmasında çevre bilincinin çok küçük yaşlardan itibaren oluşturulması gerektiğine vurgu yaparak şunları dile getirdi:

“Bizden sonra gelecek olan nesillere, kaynakları tükenmiş, yaşam şartları zorlaşmış bir dünya bırakamayız. Bu yüzden çevre bilincine sahip olmak, çevreyi kirletmeyen bir düzen tesis etmek ve sürdürülebilirliğini mümkün kılmak, toplumlar ve bireyler için kutsal bir vatandaşlık görevi olmalıdır. Bunun için de özellikle çocuklarımızı bu bilinçle yetiştirmeliyiz. Nasıl insanlar yetiştirdiğimiz, nasıl bir gelecek beklediğimizle alakalıdır. Bunu hiçbir zaman unutmamalıyız.

Bugün bir araya gelmemize vesile olan bu ödül töreni bu anlamda büyük önem taşıyor. Aşağı salondaki sergi bize küçük zihinlerin dünyaya bakışı ve çevreyle ilgili fikirlerini anlatması açısından yol gösteriyor. Bugünün dünyasına onların penceresinden bakarak neyi nasıl yapmamız gerektiğini de öğreniyoruz.

Son günlerde gündemde olan, Marmara Denizi "deniz salyası" meselesi de insan eliyle doğanın zarar görmesine bir örnektir. Marmara, derinleri ve yüzeyinde ortaya çıkan bu müsilajla boğuşuyor. Marmara denizi bizim akvaryumumuz. İçinde yaşayan canlıların ölümüne neden olan bu olay, bizlere çevre kirliliğinin geldiği noktayı göstermektedir. Bu dünya sadece insan oğlunun değil, bu yüzden diğer canlıların yaşama hakkını da gözetmeliyiz.

Biz de SATSO olarak, çevre ve sanayinin birbirine zıt iki kavram olmadığını yaptığı faaliyetlerle ortaya koyan bir odayız. Sanayinin çevreye zarar verdiği gibi bir anlayışın egemen olduğu ortamda bunun böyle olmadığını çevre komisyonu kurarak, çevre ödülleri vererek, çevre dostu sanayileşmeyi destekleyerek hem sanayicimize, hem de ülkemize örnek olmaya gayret ediyoruz.

Bugün ki törenimiz de yeni nesillerimize öncülük etmek anlamında bizleri mutlu etti. Bu vesile ile ödül alan öğrencilerimizi, bu konuda hassasiyetle çalışan çevre komisyonumuzu tebrik ediyor, işbirlikleri ile bizleri onurlandıran çevre ve şehircilik il müdürlüğümüz ve TOYOTA fabrikamıza teşekkür ediyorum.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Necdet Şentürk ise, şunları dile getirdi: “Cennet gibi diyebileceğimiz bir memleketimiz, şehrimiz var. Hepimiz çocukluğumuzda bu ortamlarda büyüdük ve bunlardan yararlandık bizden önceki atalarımıza şükran borçluyuz. Asıl önemli olan bunu sürdürmektir, çünkü endüstrileşiyoruz, gelişiyoruz ve çevre ile ilişkimiz çok daha kompleks hale geldi. Çevreyi korumak en öncelikli çalışmamız olmalı. Bu konuda sorumluluk sahibi herkesin emek sarf etmesi gerekiyor. Biz fabrikamızda otomotiv üretim teknolojisinde çevre açısından gerekli dünyada en modern hangi teknoloji var ise uyguluyoruz. Yenilenebilir enerji kullanıyoruz. Otomotiv üretimi kendi başına ciddi bir su kullanıyor onu minimalize etmeye çalışıyoruz. O suyu aşamalı olarak tekrar kullanabilecek duruma getiriyoruz. Fabrikadaki atıkları ayrıştırıyoruz. Ancak yeterli değil herkesin bu konuda sorumluluk alması gerekiyor. Çocuklarımızın da eğitiminde bu konunun öncelikli hale geliyor olması ve resimlerine güzel yansıması çok gurur verici. İnşallah onlar bu çevreyi bizlerden daha koruyacaklar ve bu cennet ülkeyi geleceğe taşıyacaklar. Çocuklarımıza tek bir şey söyleyeceğim bisikletlerinize bolca binin ancak güvende binin.

Sakarya Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu ise yaptığı konuşmada birey olmanın kendine değer vermenin sonuçlarından birinin de çevre bilincine sahip olmak olduğuna değinerek şunları dile getirdi: “Her şey ilk önce kendini sevmekten geçiyor. Bizler birey olmayı unuttuk. Daha çok daha fazla anlayışı ile tüketir olduk. Ne zaman ki insanoğlu kendi günlük tüketiminden fazlasını istemeye başladığında çevre sorunları da ortaya çıktı. Her tüketimin doğaya bir atık salgılaması söz konusu. Daha fazla tüketme arzusu oluştuğunda bu denge bozuluyor. TOYOTA’ya da çevreye duyarlı bir şekilde çalışıp örnek olduğu için ve salgın döneminde örnek olabilecek şekilde tedbirleri alıp titiz bir şekilde uyguladığı için teşekkür ediyorum. Dereceye giren girmeyen tüm çocukları tebrik ediyorum. Çocukları hırsla değil  saflıkla temizlikle yetiştirmeliyiz. Yarışalım ama daha iyi insan olmak için yarışalım. İnşallah atıksız bir saflıkta ama her şeyden önce bir gönül bırakırız gelecek nesle. Hepimiz bu dünyayı ödünç aldık. Tertemiz, güvenli ve sağlıklı bir dünya bırakalım.”

5 Haziran 2021 Tarihinde başlatılan çevre haftası etkinlikleri kapsamında Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber yürütülen Sakarya ilkokul öğrencileri arasında dünya çevre günü konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Düzenlenen yarışmada il genelinde 3. olan Osmanbey İlkokulu 1F Sınıfı öğrencisi Elif İkra Kefli’ye hediyesini Toyota AŞ. Genel Müdür Yardımcısı Necdet Şentürk,

2. olan 17 Ağustos ilkokulu 3A sınıfı öğrencisi Zehra Çakır’a hediyesini SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ takdim etti.

1.olan 17 Ağustos ilkokulu 2E Sınıfı öğrencisi Zeynep Yağmur Çiftçi’ye hediyesini Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu takdim etti.

Ödül takdiminin ardından Çevre Haftası etkinliklerine paydaş olarak destek veren kurumlara plaket takdimi gerçekleştirildi. Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’a plaketlerini Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nedim Arsal,  İl Emniyet Müdür Yardımcısı Tansu Yıldırım’a plaketlerini Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Ali Demirel takdim etti. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ ve Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ’ye, plaketlerini Sakarya Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu takdim etti.

Haber Tarihi : 7/6/2021
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::