Sakarya’nın Yıldızları Ödül Töreni SATSO’da Gerçekleştirildi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Sakarya Ticaret Borsası, Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası ile Akyazı Ticaret Borsası’nın müştereken düzenlediği “Sakarya’nın Yıldızları Ödül Töreni” SATSO Hizmet Kampüsü bahçesinde gerçekleştirildi.

Ödüllerin sahiplerini bulduğu özel programda; İhracat, Kurumlar Vergisi, Gelir Vergisi, İSO İlk 500 büyük ve İSO ikinci 500 büyük firma sıralamasında ilk defa sıralamaya giren ilimiz firmaları, En Fazla tescil yapan Borsa üyeleri, En çok Kadın İstihdamı sağlayan firma olmak üzere toplam 7 kategoride 40 ödül firma temsilcilerine takdim edildi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Meclis Başkanı Talip Kuriş ev sahipliğinde, Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı, Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Şinasi Bayraktar ile Akyazı Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şener Bayraktar’ın ortaklığıyla gerçekleştirilen ödül törenine Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Ak Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, SUBÜ Rektörü Mehmet Sarıbıyık, İlçe Belediye Başkanları, Siyasi Partilerin İl Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları, Daire Müdürleri,  SATSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri, SATSO Komisyon ve Kurul Başkanları, ödül takdim edilen firma temsilcileri ile çok sayıda basın mensubu iştirak ettiler.

SAKARYA’DA HER FİRMA BİR YILDIZ

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ: “Sakarya’mız için değer üreten, ülkemizin ve ilimizin geleceğine büyük bir özveriyle katkı sağlayan tüm iş dünyası temsilcilerimizi yürekten kutluyorum. Sakarya’nın, her konuda iddialı bir şehir olduğunu ortaya koyan iş insanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Az sonra takdim edilecek ödüller aslında şunu ifade ediyor; iş dünyamız, Sakarya için, Türkiye için şartlar ne olursa olsun sorunlara, krizlere rağmen çalışıyor.

Yazar Ziya Gökalp’in dediği gibi; “başarının sırrı, geçici başarısızlıkların bizi yenmesine izin vermemektir.” İş dünyamız da pandeminin üretimi yenmesine izin vermedi.

İş dünyamız, Sakarya için, Türkiye için şartlar ne olursa olsun sorunlara, krizlere rağmen çalışıyor. Genel olarak pandemi dönemi ve hemen öncesine baktığımızda; küresel ticaretin yön değiştirdiğini ve küresel ekonomik büyümenin de hız kestiğini gördük. Özellikle ticaret savaşları, 2019 yılında küresel ekonomiyi olumsuz yönde etkiledi. Bu olumsuzluklarla beraber yaşadığımız pandeminin de büyük hasar verdiğini görüyoruz. Sakarya’mız da bir üretim kentidir. Sakarya’da üretimin genetiği mahalle isimlerine kadar yayılmıştır. Tarihinde pazar olan Adapazarı, ticareti çok iyi bilen bir neslin omuzlarında bugünlere gelmiştir. Yani biz, ticaret becerisi ile de her zaman ön sıralarda yer alan bir kentiz. Sakarya’nın, rekabet üstünlüğünü elde etmesi ve bunu sürekli kılması noktasında itici gücümüz tüccarlarımız ve sanayicilerimizdir.

Biz de SATSO olarak; şehrin üretici kimliğini daha yukarıya taşıyan üyelerimizin yanında yer almaya devam ediyoruz. Sakarya’mızın yerel kabiliyetlerini aktif bir şekilde değerlendirerek rekabet gücünü artırmaya yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Yani kısacası, girişimcilerimizi, tüccarlarımızı ve üreticilerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Hedefleri olan bu kentin yol haritasını belirlemek bizim manevi sorumluluğumuzdur. 104 yıllık tarihimizle gücümüzü üyelerimizden alıyoruz. Sakarya’da her firma bir yıldız. Ödül törenimizin de çıkış noktası “marifet iltifata tabidir” anlayışı oldu. Sakarya’mızın yıldızları bundan daha fazlasına layıktır.

Bir konuyu özellikle dile getirmek istiyorum; ekonominin lokomotifi, lojistik anlamda da güçlü olmaktır. Biz bulunduğumuz lokasyon, sahip olduğumuz lojistik alt yapı ile önemli bir bölgeyiz.

Karasu Limanı’mızın faaliyete geçmesi ile Sakarya olarak rekabette öne çıkan bir il olduk. Karasu limanımız işlevini ve önemini her geçen gün artırıyor. Karasu artık, ilimizin yurtdışına açılan kapısıdır.

Arifiye-Karasu demiryolu hattının tamamlanması ile de bölgenin lojistik değeri ve stratejik konumu pekişecektir. Bu konuda çalışmaların hızlanmasını arzu ediyoruz.

Oda ve borsalarımızla yakaladığımız birliktelik ve sinerjiden çok güzel çalışmalar ortaya çıkardık. Ve bundan mutluluk duyuyoruz. Bu şehrin tüm erkleri olarak; sorunun değil, çözümün bahanenin değil, hizmetin bir parçası olma misyonu ile hareket ediyoruz.

Sakarya’ya değer katan, hizmet üreten tüm üyelerimize yürekten teşekkür ediyorum, bereketli kazançlar diliyorum. Her zaman söylediğimiz gibi bizim şifremiz54.”

SAKARYA TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ ŞEHİRLERİNDEN BİRİ”

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım: “Sakarya Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birisi; sanayi, tarım ve turizm merkezidir. Hem ülke içinden hem de ülke dışından farklı kültürlerin bir arada yaşadığı bir huzur şehridir. İlimiz yatırım anlamında öne çıkan şehirler arasında başı çekiyor ve dünya ile rekabet ediyor. Sanayiye, üretime, ekonomiye verilen katkı çok kıymetli ve önemlidir. Dünyada artık katma değer üreten, ar-ge ve inovasyon yatırımı yapan şehirler ön plana çıkacak. Şehrimiz bu yeni endüstrilerin öne çıktığı dönemi iyi değerlendirecektir. Ortak akılla yapacağı çalışmalar ile dünyada önemli bir şehir haline gelecektir. En büyük değerimiz Sakarya’mızdır ve bunun etrafında kenetlendik. Tüm kurum ve kuruluşlarımız iç içe, işbirliği içerisinde çok daha iyi bir Sakarya içi çalışıyorlar. Üreten herkes bizim başımızın tacıdır. Esnafımız, sanatkarımız, tüccarımız, iş insanımız bizim başımızın tacıdır. Bu güzel ödül töreninin oluşmasına katkı sağlayan tüm kuruluşlarımızı ve ödül alan iş dünyamız temsilcilerini tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İŞ DÜNYAMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce: “Dünyadaki pek çok şehre nazaran önemli artıları olan bir şehirde yaşıyoruz.  Muazzam iklim ve doğa harikaları, kültür çeşitliliği, önemli konumu, sanayi ve tarım altyapısı, turizm potansiyeli, nitelikli nüfusu ile şehrimiz öne çıkıyor. Şehrimizin bu potansiyellerinden en iyi şekilde yararlanmak adına projeler üretiyoruz. Sektör temsilcileriyle iş birliği halinde çalışıyoruz. Üreterek eser bırakan, istihdam sağlayan, şehrimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sunan, bizi dünyada üreten sayılı ülkeler arasına sokan tüm iş dünyamıza teşekkür ediyoruz. Her zaman sanayicimizin, iş dünyamızın yanında olmaya devam edeceğiz.  Ödül kazanan girişimci ve işletmelerimizi tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

SAKARYA, EKONOMİYİ YÖNLENDİRİCİ GÜCÜ TEMSİL EDER

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı: “Sakarya’mız, Türk ekonomisinin gelişmesi ve ivme kazanmasında etkin ve yönlendirici bir gücü temsil etmektedir. Geçmişte koşulların olumsuzluğuna ve yapılanların da birçok eksikliğe rağmen ülkemiz kalkınma yolunda büyük adımlar attı. Değerli iş insanlarımızın çoğu da bu umudu diri tutmaktadır. İş dünyamız büyük çabalarla üretmeyi, istihdam sağlamayı, vergisini ödeyerek ülkemize ve şehrimize destek olmayı sürdürüyorlar. Elbette bütün bu çabalar herhangi bir ödülden daha fazlasını gerektirir. Tam da bu vesileyle hem siz değerli iş insanlarına hem de firmalarınızda sizlerle birlikte alın teri döken çalışanlarınıza ülkemiz ve bölgemiz adına yarattığı katma değer ve üretken gelecek için saygılarımı sunmak isterim. Ekonomimizin büyümesinde sorumluluk üstlenen, milletimizin hayat standardının yükselmesine ciddi katkılarda bulunan herkese şahsım ve ülkem adına şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

İŞ DÜNYAMIZ BİZLERİ GURURLANDIRIYOR

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zafer Şinasi Bayraktar: “Bizler Sakarya Oda ve Borsaları olarak Covid sürecinde üyelerimizin sıkıntılarını dinleyip, sorunları ve talepleri gerekli bakanlıklara zamanında ulaştırdık. Bu süreçte de iş dünyamız üretmeye, ihracat yapmaya, istihdamını korumaya özen gösterdi, ciddi mücadele verdi. Akyazı’mız ile birlikte şehrimizin tüm ilçeleri sanayide, ticarette, turizmde sürekli gelişmeyi sürdürüyorlar. Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası olarak çalışma hayatındaki gayretleri ve çabaları ile ülkemizin ilk 500 ve ikinci 500 listesinde yer bulan sanayi kuruluşlarımızı, ödedikleri gelir vergisi ve kurumlar vergisiyle, ülkemize kazandırdıkları dövizle, bizleri gururlandıran üyelerimizi, çalışma hayatında çok değerli yeri olan kadınlarımıza istihdam yaratan üyelerimize şehrimize katmış olduğu değerlerden dolayı şükranlarımı sunar gelecek yıllarda ülke ekonomimize ve ilimize katacakları değerin daha fazla olacağına olan inancımız ile üyelerimizi yürekten kutluyorum.

PANDEMİYE RAĞMEN İŞ DÜNYAMIZ ÜRETMEYE DEVAM ETTİ

Akyazı Ticaret Borsası Başkanı Ali Şener Bayraktar: “Üreten, alan, satan, ihracat yapan istihdam sağlayan, ülkemize zenginlik katan iş insanlarımızı gönülden tebrik ediyorum. Dünya ticaretinde acımasız bir rekabet yaşanırken aynı zamanda da Covid-19 salgınıyla mücadele etmesine rağmen ülkemizin ve ilimizin değerli iş dünyası çalışmaya, üretmeye devam ettiler. Böyle bir ortamda ülkesi için, ili için, insan için mücadele veren bütün iş insanlarımızı tebrik ediyorum. Covid-19 salgınının bir an önce dünyadan yok olmasını diliyorum. Ülkemize ve şehrimize zenginlik katan, üreten iş dünyamıza önümüzdeki süreçte başarılar diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından vergi, ihracat,  Ar-Ge, kadın İstihdamı, tescil, ilk ve ikinci 500 araştırmasında ilk defa sıralamaya giren firmalar olmak üzere  7 kategoride toplam 40 ödül sahiplerini buldu.

Ödül alan firmaların listesi aşağıdaki gibidir;


ÖDÜL TÖRENİ LİSTESİ









Genel Sıra

Ödülü
Veren

Kategori Sıra

Kategori

Firma







SAKARYA TİCARET VE SANAYİ ODASI
 İHRACAT (2020 YILI VERİLERİ)







1

SATSO

1

İHRACAT

TOYOTA OTOMOTIV SAN. TURKIYE A.S.




2

SATSO

2

İHRACAT

TOYOTA MOTOR EUROPE ADAPAZARI ŞUBESİ



3

SATSO

3

İHRACAT

TIRSAN TREYLER SANAYİ VE TİC. A.Ş.




4

SATSO

4

İHRACAT

ARMA FİLTRE SİSTEMLERİ SAN. VE TİC. A. Ş.



5

SATSO

5

İHRACAT

AKGÜN SERAMİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.




6

SATSO

6

İHRACAT

OTOKAR OTOMOTİV VE SAVUNMA SANAYİ A.Ş. ARİFİYE FABRİKASI

7

SATSO

7

İHRACAT

NOVA SÜNGER VE YATAK SAN. TİC. A.Ş.




8

SATSO

8

İHRACAT

PERİ SAKARYA İSKELE VE KALIP ÜRETİM SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

9

ATSO

1

İHRACAT

SUNPARADİSE ALÜMİNYUM SANAYİ VE TİCARET A. Ş



10

SATSO

9

İHRACAT

ÇEMSAN DIŞ TİCARE A.Ş.





Genel Sıra

Ödülü
Veren

Kategori Sıra

Kategori

Firma







SAKARYA TİCARET VE SANAYİ ODASI
 KURUMLAR VERGİSİ (2019 YILI VERİLERİ)






11

SATSO

1

KURUMLAR VERGİSİ

NEUTEC İLAÇ SANAYİ TİCARET A.Ş.




12

SATSO

2

KURUMLAR VERGİSİ

SAKARYA ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş.




13

SATSO

3

KURUMLAR VERGİSİ

AGDAŞ ADAPAZARI GAZDAĞITIM AŞ.




14

SATSO

4

KURUMLAR VERGİSİ

ARMA FİLTRE SİSTEMLERİ SAN.VE TİC.A.Ş




15

SATSO

5

KURUMLAR VERGİSİ

DİNAMİK OTOMOTİV GIDA TEKSTİL İTH. İHR. TİC. LTD ŞTİ.


Genel Sıra

Ödülü
Veren

Kategori Sıra

Kategori

Firma







SAKARYA TİCARET VE SANAYİ ODASI
 GELİR VERGİSİ (2019 YILI VERİLERİ)







16

SATSO

1

GELİR VERGİSİ

MUHAMMET ALİ ÖZTÜRK





17

SATSO

2

GELİR VERGİSİ

RAHMİ MERCAN






18

ATSO

2

GELİR VERGİSİ

SELÇUK ARIN






19

SATSO

3

GELİR VERGİSİ

ALİ YAMAN






20

SATSO

4

GELİR VERGİSİ

MUHAMMED FADIL UZAK





Genel Sıra

Ödülü
Veren

Kategori Sıra

Kategori

Firma







SAKARYA TİCARET VE SANAYİ ODASI
 2020 YILI İLK 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU ARASINDA YER ALAN FİRMALAR



21

SATSO

1

İLK 500'E İLK KEZ GİREN FİRMA

AYDIN MENSUCAT DÖŞEMELİK
KUMAŞ SAN. VE TİC. A.Ş.


SAKARYA TİCARET VE SANAYİ ODASI
2020 YILI İKİNCİ 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU ARASINDA YER ALAN FİRMALAR



22

SATSO

1

İKİNCİ 500'DE İLKKEZ GİREN FİRMA

ECOPLAS OTOMOTİV SAN. VE TİC. A.Ş.




Genel Sıra

Ödülü
Veren

Kategori Sıra

Kategori

Firma







SAKARYA TİCARET VE SANAYİ ODASI
 2020 YILINDA EN FAZLA KADIN ÇALIŞAN İSTİHDAMI SAĞLAYAN FİRMALAR   



23

SATSO

1

KADIN İSTİHDAMI

TALU TEKSTİL SAN. TİC. A.Ş.





24

SATSO

2

KADIN İSTİHDAMI

ALYAN GIDA ÜRETİM İHT.İHR. SAN.TİC. A.Ş.



SAKARYA TİCARET BORSASI
ÖDÜL ALACAK FİRMA LİSTESİ








Genel Sıra

Ödülü
Veren

Kategori Sıra

Kategori

Firma







SAKARYA TİCARET BORSASI
2020 YILI İLK 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU ARASINDA YER ALAN FİRMALAR




25

STB

1

İLK 500'DE YER ALAN FİRMALAR

ŞENPİLİÇ GIDA SANAYİ A.Ş.





26

STB

2

İLK 500'DE YER ALAN FİRMALAR

BALSU GIDA SAN. VE TİC. A.Ş.





Genel Sıra

Ödülü
Veren

Kategori Sıra

Kategori

Firma







 SAKARYA TİCARET BORSASI
2020 YILI İKİNCİ 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU ARASINDA YER ALAN FİRMALAR




27

STB

1

İKİNCİ 500'DE YER ALANLAR

ÖZGÜLLÜ SÜT MAMÜLLERİ HAYVANCILIK VE İNŞAAT SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

28

STB

2

İKİNCİ 500'DE YER ALANLAR

GÜNEŞOĞLU SÜT GIDA SAN. VE TİC. A.Ş.




29

STB

3

İKİNCİ 500'DE YER ALANLAR

SARILAR DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ.





SAKARYA TİCARET BORSASI
2020 YILINDA SAKARYA TİCARET BORSASINDA  ENFAZLA TESCİL YAPAN FİRMALAR



30

STB

1

EN FAZLA TESCİL YAPAN FİRMA

NAMET GIDA SAN. TİC. A. Ş. SAKARYA ŞUBESİ



31

STB

2

EN FAZLA TESCİL YAPAN FİRMA

HASBİL TARIM ÜRÜNLERİ İHR. İTH. PAZ SAN. LTD.ŞTİ.



32

STB

3

EN FAZLA TESCİL YAPAN FİRMA

ÖZGENÇ TARIM ÜRÜNLERİ İHR. İTH. PAZ SAN. LTD.ŞTİ.


AKYAZI TİCARET VE SANAYİ ODASI
ÖDÜL ALACAK FİRMA LİSTESİ








Genel Sıra

Ödülü
Veren

Kategori Sıra

Kategori

Firma







AKYAZI TSO ÖDÜL ALACAKFİRMA LİSTESİ 









35

ATSO

5

İLK 500'DE YER ALAN FİRMA

ASAŞ ALÜMİNYUM SAN.VE TİC.A.Ş.




36

ATSO

6

İKİNCİ 500'DE YER ALAN FİRMA

SUBOR BORU SANAYİ VE TİCARET A.Ş.




37

ATSO

7

İKİNCİ 500'DE YER ALAN FİRMA

DELLA GIDA SAN. VE TIC. A.Ş. AKYAZI ŞUBESİ



33

ATSO

3

KADIN İSTİHDAMI

YAZAKİ OTOMOTİV YAN. SAN.TİC.LTD.ŞTİ.




34

ATSO

4

KADIN İSTİHDAMI

ÇAK TEKSTİL TİCARET VE SANAYİ A.Ş YENİ AKYAZI ŞUBESİ


AKYAZI TİCARET BORSASI
ÖDÜL ALACAK FİRMA LİSTESİ








Genel Sıra

Ödülü
Veren

Kategori Sıra

Kategori

Firma







AKYAZI TİCARET BORSASI 2020 YILI EN FAZLA TESCİL YAPAN ÜYELER LİSTESİ 






38

ATB

1

EN FAZLA TESCİL YAPAN FİRMA

SAKALAR FINDIK İTH. İHR. PAZ. SAN.VE LTD.ŞTİ



39

ATB

2

EN FAZLA TESCİL YAPAN FİRMA

EDELER PETROL TARIM ÜRÜN. GIDA NAK.İNŞ. TAAH. PAZ. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

40

ATB

3

EN FAZLA TESCİL YAPAN FİRMA

SYR YILMAZ TARIM ÜRÜN. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.




KURUM ADI



VERİLECEK ÖDÜL SAYISI






SAKARYA TİCARET VE SANAYİ  ODASI


22








SAKARYA TİCARET BORSASI


8








AKTAZI TİCARET VE SANAYİ ODASI


7








AKYAZI TİCARET BORSASI


3








TOPLAM



40







 
Haber Tarihi : 1/7/2021
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::