Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü arasında Covid-19 Aşılama Protokolü imzalandı.

İmzalanan protokol kapsamında SATSO Üyesi tüm işyerlerinde işveren ve çalışanların aşılanması hedefleniyor. SATSO üyesi tüm İşyerlerindeki bütün çalışanların aşılanması durumunda Sakarya Sağlık İl Müdürlüğü tarafından bu işletmelere “Bu İşyeri Çalışanları Covid 19 Aşısı Oldu” sertifikası verilerek işyerlerinin “Güvenli İşyeri “ olduğu belgelenmiş olacak.

SATSO Hizmet Binasında gerçekleştirilen protokol imza törenine SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Gün, Sakarya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş iştirak ettiler.

Protokol Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Gün ile Doç. Dr. Aziz Öğütlü arasında imzalanarak yürürlüğe girdi.

Protokolün ardından konuşan Başkan Yardımcısı Gün; “Covid salgınına karşı toplum olarak henüz tam bağışıklık kazanmış değiliz ve risk devam ediyor. Sağlık İl Müdürlüğümüz öncülüğünde başlatılan ve imza attığımız bu çalışma ile SATSO olarak salgına karşı en büyük silah olan aşı konusunda üyelerimize yönelik bilgilendirme faaliyetlerinde bulunarak teşvik ve destek çalışmaları yürüteceğiz. İşyerlerinde çalışan tüm kişileri aşılayan üye işletmelerimiz de “Bu İşyeri Çalışanları Covid 19 Aşısı Oldu” sertifikasını duvarlarına asarak güvenli işyeri olduklarını teyit etmiş olacaklar ve toplumsal bağışıklığa katkı sunacaklardır. Bu uygulamanın üyelerimiz arasında özendirici olacağını ümit ediyor, toplum için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Sakarya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü ise; “Pandemi ile mücadelede SATSO’nun desteklerini sürekli gördük. Salgın tehlikesi maalesef henüz geçmedi ve devam ediyor. Salgına karşı toplumsal bağışıklığı sağlamak adına aşılamayı özendirici tedbirler, teşvik programları tasarlıyoruz. Sertifika çalışmamızı uygulamaya soktuk. İş dünyamız bu konuda bizlerin en büyük paydaşı olacaktır. Çalışanların aşılanması konusunda Sağlık İl Müdürlüğü olarak üretimi bile durdurmadan, işyerlerinde, mobil aşı ekipleriyle çalışanları aşıladık ve aşılamayı sürdürüyoruz. Bu yolda SATSO’nun vereceği destekler, teşvik çalışmaları daha hızlı ilerlememizi sağlayacaktır. Çalışanlarının hepsini aşılayan işletmeler bizlere ulaşacak ve “Bu İşyeri Çalışanları Covid 19 Aşısı Oldu” sertifikalarını takdim edeceğiz.” dedi.

SATSO 15. Meslek Komitesinden de Aşı Olmaya Tavsiye

İmzalanan Protokolün ardından konu ile ilgili görüşlerini dile getiren Sağlık, Temizlik ve Kozmetik sektörü temsilcisi SATSO 15. Meslek Komitesi Başkanı Davut Acunman; “1,5 yılı aşkın bir süredir salgın gölgesinde dünya zor günler geçiriyor. Salgın ile mücadele ettiğimiz bu sürenin neredeyse 1 yılı aşı beklemek ile geçti. Ülkemiz aşı çalışmalarında oldukça hızlı yol kat etti ve aşılama yaşı 18’e kadar indi. Fakat maalesef bazı kişilerde aşıya karşı önyargı oluşmuş durumda. Bugün kısıtlamaların tamamıyla kalktığı bu günlerde aşı olmayan kişilerde salgına yakalanma ve salgını yayma ihtimali daha yüksek seyrediyor. Bu da normale dönmeye çalıştığımız bu günlerde, ilerleyen süreçler için yeniden kapanma ihtimalini ortaya çıkarıyor. Salgından kurtulmanın tek yolu aşı olmaktır. Salgına karşı toplumsal bağışıklık yakalamak ve eski günlerimize dönmek istiyorsak mutlaka aşı olmalıyız. Topluma karşı sorumluluk ve gelecek nesillerimize güven vermek için aşı olmalıyız. SATSO 15. Meslek Komitesi olarak aşılama çalışmalarında odamızın da imzaladığı protokol çalışmalarını sonuna kadar destekliyoruz. Bunun faydalı ve özendirici bir çalışma olduğunu vurgulayarak emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

İşyerindeki tüm çalışanlarının aşılamasını tamamlayan veya çalışanlarının toplu olarak aşılanması talebinde bulunacak üye firmalarımız aşağıda bilgileri yazılı olan, İlçe Sağlık Müdürlükleri ve Toplum Sağlığı Merkezleri ile iletişime geçebileceklerdir.

Sakarya İSM ve TSM Telefon Numaraları

İL

İLÇE

KURULUŞ ADI (İSM/ TSM/ İDH)