Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Türk iş dünyası temsilcileri ile birlikte Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Türk Dünyası İş Forumu’na katıldı.

Başkan Altuğ, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgız Cumhuriyeti, Türkmenistan, Özbekistan ve Macaristan arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerinin gelişmesine destek olmak amacıyla kurulan Türk Ticaret ve Sanayi Odası’nın organizasyonu ile gerçekleştirilen Türk Dünyası İş forumuna TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun heyetinde iştirak etti.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Forum’a Ticaret bakanı Mehmet Muş ve üye ülkelerin ilgili bakanları da iştirak etti.

Söz konusu organizasyonda Türk dünyasında ticari ilişkilerin güçlendirilmesi ve yatırımların kolaylaştırılması, işbirliği faaliyetlerinin geliştirilmesi konularında görüş alışverişi ve değerlendirmelerde bulunuldu.

Program kapsamında Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, söz konusu program kapsamında Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili ve Kültür Komisyonu Başkanı Ganire Pashayeva’ı da Türk heyeti ile birlikte bir ziyaret etti.

İki gün süren yoğun bir programın ardından değerlendirmede bulunan Başkan Altuğ şunları dile getirdi; “Türk Dünyası ülkeleri ile mevcut olan köklü geçmişin ve güçlü bağların yanı sıra ticaret ve yatırımlar konusunda da işbirliği fırsatlarının değerlendirilmesi anlamında verimli bir forum gerçekleştirdik. TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu’nun da programda belirttiği üzere, iki önemli konu gündeme geldi: Türk Cumhuriyetleri arasındaki ticari ilişkileri artırmak için tercihli ticaret anlaşmalarını hayata geçirmeli, gümrük geçişlerini kolaylaştırmalıyız. Karabağ’ın da yeniden yapılandırılmasını Türk iş dünyası olarak önemsiyoruz. Ayrıca program kapsamında yaptığımız ziyaretlerde Sakarya’nın mevcut potansiyeli, yatırım avantajları ve ekonomideki yükselen ivmesi ile ilgili de çeşitli görüşmeler yapma fırsatımız da oldu.”

Haber Tarihi : 13/9/2021
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::