Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin 2021 yılı mezuniyet törenine katıldı.

SUBÜ Rektörü Mehmet Sarıbıyık’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene Yönetim Kurulu Başkanımız Akgün Altuğ’un yanı sıra Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin yanı sıra ilimiz protokol temsilcileri, SUBÜ öğretim üyeleri, mezuniyet sevinci yaşayan çok sayıda öğrenci ve aileleri ile basın mensupları iştirak ettiler.

Başkan Altuğ mezuniyet töreninde yapmış olduğu konuşmada şunları dile getirdi: “Şartlar ne kadar zor olsa da bir üniversite dönemini tamamladınız. Hayatınızda artık yeni bir dönem başlıyor, yeni bir sayfa açılıyor. Benim sizlere bir girişimci ve Sakarya iş dünyası temsilcisi olarak söyleyebileceğim en önemli ve ilk şey işinizi mesleğinizi severek yapmanızdır. “Mutluluk insanın sevdiği işi yapması değil, yaptığı işi sevmesidir.”

Bu ülke güvendiği genç nüfusu sayesinde daima zorlukların üstesinden gelecek. Ve bizim sizden beklentilerimiz var: genç zihinlerinizle ülkemizi ve insanlığı geliştirmek için çaba göstermenizi, girişimciliğe öncelik vermenizi, gerektiğinde ülkemizi çok iyi şekilde temsil etmenizi bekliyoruz. Ancak tüm bunlar yetmiyor; her ne olursa olsun doğru ve adil insan olmanızı, önce kendinize sonra çevrenize bildiklerinizi yansıtmanızı, hayal kurmaktan hiç vazgeçmemenizi, çalışmadan emek vermeden hiçbir şeye sahip olunmayacağını bilmenizi, birlikteliğin önemini anlamanızı, özünüzü kaybetmeden gelişmenizi bekliyoruz.

Genç ve dinamik bir üniversiteden mezun oluyorsunuz. Katılımcılık ve girişimcilik esaslı eğitim anlayışı ile hareket eden, üniversite iş dünyası ve üniversite şehir iş birliğini geliştiren, sadece eğitim ve öğretim anlamında değil; hayata ve insanlığa dokunan faaliyetler yürüten bir okuldan mezun oluyorsunuz. Uygulamalı bilimler olması sebebiyle üniversitemizle işbirliğimiz her zaman ve artarak devam edecektir.

Değerli genç arkadaşlarım: Üniversite eğitimi aldığınız bu güzel şehir de artık sizindir. Sakarya da her zaman hayatınızda kalsın. Üreterek büyüyen ve gelişen bu şehrin kapıları sizlere her zaman açık olacaktır. Hepinize sağlıklı, başarılı, huzurlu mutlu bir hayat diliyorum.” ifadelerini kullandı. 

Haber Tarihi : 20/9/2021
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::