Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ve müteahhitlik, mimarlık ve mühendislik faaliyetleri ile iştigal eden 18. Ve 34. Meslek Komiteleri Kocaeli Ticaret Odası işbirliği ile ortak sektörel istişare toplantısı düzenledi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Avşar ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak, Başkan Yardımcıları Cengiz Bayar ve Ali Çelik, Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Kahraman Bulut, KOTO Yönetim Kurulu Üyesi Mikail Kayacı ile SATSO 18. Meslek Komitesi Başkanı İlker Ergül iştirak etti.

Söz konusu toplantıda iki şehrin, kentleşme faaliyetleri, müteahhitlik ve inşaat sektöründeki faaliyetleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, 22 yıl önce yaşanan Marmara Depreminden en çok etkilenen iki ilin inşaat sektöründe işbirliği yaparak sağlam yapılaşma konusunda öncü ve örnek olmalarının önemine değindi. Başkan Altuğ, Sakarya’daki inşaat sektörünün en iyi şekilde hizmet vermesi, tüm afetlere karşı hazırlık yapılması açısından TOBB’un Sağlam KOBİ Projesi’nde de 22 pilot bölgeden biri olduğunun altını çizdi.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Avşar ise 34. Meslek Komitesinin sektörel faaliyetleri hakkında bilgi verdiği konuşmasında SATSO Yönetiminin depreme hazırlık ve düzenli kentleşme konusundaki hassasiyetinin her zaman gündemde olduğunu ve bu konunun şehrin geleceği açısından büyük önem taşıdığına vurgu yaptı.

Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak ise inşaat sektörünün yaşadığı sorunlar ile ilgili değerlendirmede bulunarak özellikle hammadde temini ve fiyatlardaki artışların meslek mensuplarını zora soktuğunu ifade ederek müteahhitlerin her koşulda üretmeye, istihdam sağlamaya devam ettiğini de sözlerine ekledi. Bayrak ayrıca, inşaat sektörünün gelişen teknolojilere uygun şekilde olası afetlere uygun olarak faaliyet gösterdiklerinin de altını çizdi.

18. Meslek Komitesi Başkanı İlker Ergül ise mühendislik ve mimarlık hizmetleri ile iştigal eden üyeleri temsilen ciddi bir üye potansiyeline sahip olduklarını ve bu firmaların mesleğin getirdiği sorumluluk çerçevesinde hizmet etmelerine destek olmak adına çeşitli çalışmalar yürüttüklerini dile getirerek güvenli yapılar oluşturmanın güçlü bir gelecek inşa etmek anlamına geldiği vurguladı.

Diğer katılımcılar da sırasıyla sektörün mevcut durumu, sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili görüşlerini dile getirdi.

İnşaat sektörünün gelişmesi ve geleceğe hazırlanması anlamında iki şehrin işbirliğinden memnuniyet duyacaklarını belirterek istişare toplantılarının devamını temenni ettiler. Toplantıda, illerdeki laboratuvar ve yapı denetim firmalarının sayısının artması gerektiği, yapı denetim ve inşaat firmalarında sertifikalı personellerin azlığı konularında da görüş bildirildi.

Haber Tarihi : 6/10/2021
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::