Sakarya 3. Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri ve Yem Fuarı Hendek Ticaret Merkezi ve Çok Amaçlı Fuar Alanı’nda ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Valilik, Büyükşehir, Hendek Belediyesi ve ilimiz mesleki STK’larının işbirliğinde, pandemi kuralları çerçevesinde sektör temsilcilerinin ağırlandığı organizasyonda tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik yeni teknolojiler görücüye çıktı.

Organizasyona Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Fidan’ın yanı sıra MHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili M. Levent Bülbül, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, ev sahibi olarak Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ile birlikte ilimiz siyasileri, kurum/kuruluş/STK başkanları, il protokolü temsilcileri ve çok sayıda ilgili iştirak ettiler.            

Fuar açılışında kürsüden konuşan protokol temsilcileri genel olarak Sakarya’nın tarım için önemli bir şehir olduğunu verimli, verimli topraklara sahip ve birçok çeşit ürünün yetiştirilebildiğini, el birliğiyle tarımdaki verimin, şehir ekonomisindeki payının artırılması gerektiği vurgusunda bulunarak fuarın çiftçi başta olmak üzere Sakarya’ya faydalı olması temennisinde bulundular.

“Tarım Bu Şehrin Önceliği”

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ da kürsüden yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Sakarya hem tarımsal hem de sanayi anlamında tükettiğinden fazlasını üreten bir şehir. Bugün baktığımızda şehrimiz tarım ekonomisi anlamında önde gelen iller arasındadır. Süs bitkileri üretimi ve ayva üretiminde lider, fındık üretiminde de liderliği zorlayan bir konumdayız. Tarımı sanayiden, sanayiyi de tarımdan bağımsız düşünemeyiz. Bu doğrultuda, tarımsal üretimin yanında; ayrıca tarım ekipman ve makinelerinin üretildiği tesislere de ev sahipliği yapıyoruz.

Tarım bu şehrin önceliğidir. Bu bağlamda organize sanayi bölgelerimizi kurarken tarım yapılamayacak 3., 4. Sınıf ve marjinal tarım arazilerini seçiyoruz. SATSO olarak tarımsal üretime hizmet edecek Doku Kültürü Laboratuvarı ve PSB Anatolia gibi tarım temalı organizasyonların gerçekleşmesine destek olduk. Şu anda açılışını gerçekleştirdiğimiz fuarımızın da sonraki yıllarda uluslararası bir fuar olarak görmeyi arzu ederiz. Çünkü biz bu güce sahibiz. Fuarımızın çiftçimize, tarım sektörümüze bereket, katılan firmalara bol kazançlar getirmesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Resim ve Şiir Yarışmasında Dereceye Girenlere Ödül

Konuşmaların ardından Hendek Belediyesi tarafından katkı veren kurum/kuruluş temsilcilerine plaket takdimi gerçekleştirildi. Sakarya Ticaret ve Sanayi odası ile Sakarya Ticaret Borsası desteğiyle düzenlenen ortaokul, liselerde resim ve şiir yarışmalarının dereceye giren öğrencilerine SATSO Başkanı A. Akgün Altuğ ve STB Başkanı Adem Sarı tarafından ödülleri takdim edildi. Devamında Kadın Çiftçi Bilgi Yarışmasına da ev sahipliği yapıldı ve protokol temsilcileri tarafından fuarın açılış kurdelesi kesilerek stantlar incelendi.

 

 

 

 

Haber Tarihi : 16/11/2021
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::