Bu yıl 21- 27 Şubat 2011 tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Sakarya Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp ve beraberindeki daire müdürleri, SATSO'yu ziyaret etti.

SATSO Yönetim Kurulu tarafından ağırlanan heyet, Vergi Haftası nedeniyle yaptıkları çalışmalar ve 2011 yılı hedefleri hakkında bilgiler verdiler. Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp, “Bu yıl vergi haftasının 22. yılını kutluyoruz” diyerek amaçlarının vergi ödeme alışkanlığı oluşturmak ve vergi bilincinin halkımız arasında yaygınlaşmasını sağlamak olduğunu, bunu da her platformda dile getirdiklerini ifade etti. Alp açıklamalarının devamında Sakarya Vergi Dairesi olarak 2011 yılı çalışmalarında özellikle Torba Yasa içindeki vergi ödemelerindeki yeniden yapılandırmanın tanıtımı ve bilgilendirmesinin olacağını ifade etti.

Alp konuşmasında; “Bu yıl vergi haftasının torba yasasının çıkması ile ayrı bir anlamı var. Torba yasa bir af yasası değil. Af yasası 2003 yılında çıktı. Torba Yasa ise mükellefler adına bugüne kadar gerçekleştirilmiş en kapsamlı yapılandırmayı içermekte ve mükelleflere büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Yasa da ayrıca vergisini düzenli olarak ödeyenlere de matrah artırımı yapılacak. Dört yıl düzenli ödeme yapan mükellefler vergilerini %20 değil %15 oranında ödeyerek ¼ az ödeme imkanına sahip olacaklar. Kamunun tüm alacaklarını düzenleyen bu yasa ile vatandaşlar rahatlayacak ancak öncelikle bu yasanın uygulanması konusunda bilinçlendirme yapılması ile ilgili çalışmalar yapmamız gerekiyor ve en kısa zamanda başlayacağız” dedi.

Konu ile ilgili eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarında SATSO'nun desteklerini de beklediklerini ifade eden Recep Alp, SATSO ile ilişkilerin bundan sonraki süreçte de devam edeceğine inandıklarını dile getirdi.

SATSO Meclis Başkanı Engin Özkoç ve Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ile Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyaret olumlu bir hava içinde geçti. Başkan Altuğ, “Hepimiz vergi ödemenin ciddiyetini kavramış ve bu bilince erişmiş insanlarız. Kamunun vatandaşa hizmet etmek için harcadığı kaynaklar vatandaşın vergileri ile gerçekleşiyor, daha iyi hizmet almak için vergilerimizi gerektiği gibi ödemeliyiz. Bu konuda SATSO camiası gereken özeni gösteriyor.” diyerek Yönetim Kurulu ve SATSO Meclisi olarak vergi dairesinin çalışmalarını desteklediklerini ifade etti.

Torba Yasa ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Altuğ, TOBB olarak Torba Yasaya gerektiği kadar müdahil olduklarını belirterek “SATSO olarak bu konuda üyelerimizi ve halkı bilinçlendirmek için çeşitli organizasyonlar ve eğitim seminerleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Gerek eğitim yolu ile gerekse elektronik ve basılı ortamda bilinçlendirme ile bu konunun çok iyi kavranmasına yönelik çalışacaklarını ve bu konuda vergi dairesine de gereken desteği vermekten memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Vergi Dairesi geleneksel olarak yaptıkları gibi Vergi Haftasını simgeleyen mavi kurdeleleri SATSO Yönetim Kurulu üyelerine taktılar. Ayrıca Vergi Dairesi Müdürü Recep Alp tarafından SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ'a günün anlam ve önemine ithafen plaket takdim edildi. Söz konusu ziyaret karşılıklı iyi niyet dilek ve temennileri ile sona erdi.

Haber Tarihi : 22/2/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::