Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ekonomide 10 maddelik yeni tedbirler konusunda değerlendirmede bulundu.

Açıklanan kararların uygulanması ile özellikle iş dünyasında güven tesis edeceğini ve yatırımların da bu doğrultuda şekillenerek artacağını vurgulayan Başkan Altuğ şunları dile getirdi:

“2021’in son kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanımız tarafından iş dünyasını ve yatırımcıyı rahatlatacak, ekonomide güven ortamını yeniden tesis edecek açıklamalar yapıldı.

10 maddelik şekilde açıklanan bu tedbirlerde özellikle iş dünyamıza yönelik ihracatta kur farkı desteği, stopaj/kurumlar/katma değer vergilerindeki düzenlemeler, kamu bankalarından özel sektöre kredi desteği ve kredi garanti fonu kredileri ile proje bankacılığı konusunda önemli gelişmelere yer verildi

Son zamanlarda kurlardaki anormal dalgalanma ve yükselişten dolayı iş dünyamız ciddi güven problemi ve endişe yaşıyordu. Yapılan açıklamalar piyasalardaki etkisini kısa sürede pozitif olarak göstermiştir.  Kur oranlarındaki değişimlerin; üretime, istihdama, yatırıma engel olmayacak biçimde yeniden şekillenmesi amaçlanmıştır. Bu gelişmelerle birlikte ekonomideki en önemli kıstas olan güven ortamının sağlanması için de adım atılmıştır. Yaşanan sürecin devamı, yatırım konusunda yeni bir dönemin habercisi olacaktır.

Gelişmeler sadece para politikası ile sınırlı kalmayarak iş dünyasına ihracat, finansmana ulaşma, istihdam yaratma ve üretme, yatırım anlamında destekleri de kapsamaktadır. İlerleyen zamanlarda da iş dünyasının beklentileri yönünde atılacak adımların devam etmesi ile ülke ekonomisi büyümeye devam edecektir.”

Haber Tarihi : 21/12/2021
PAYLAŞ
Son Haberler ::