SATSO Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısının Konuğu CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili aynı zamanda da Eski Dönem SATSO Meclis Başkanı Engin Özkoç oldu.

Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Talip Kuriş Başkanlığında, Erol Öztürk Hacıeyüpoğlu Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Yönetim Kurulu Üyeleri ve meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen meclis toplantısının konuğu CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili aynı zamanda da Eski Dönem SATSO Meclis Başkanı Engin Özkoç oldu.

Meclis Başkanı Talip Kuriş, Milletvekili Özkoç’u SATSO meclisinde misafir etmekten memnuniyet duyduklarını belirterek açılış konuşmasında şunları dile getirdi: “Sayın Milletvekilimiz Engin Özkoç, SATSO ailesinin bir ferdi ve Eski Meclis Başkanı olarak Odamız tarihinde görev yapmıştır. Kendisi aramızdan biri ve SATSO camiası olarak aidiyet duygusunu hissettirmek bizler için önemlidir. Ekonomiler büyük bir dönüşümün çarkından geçiyor. Ülkeler değil, şehirler rekabet ediyor. Bu dönüşümde Sakarya için yapacak çok işimiz var.

Dokunduğumuz, her alan bizlere yatırım, istihdam, ekonomik güç, rekabette üstünlük gibi fırsatlar sunacaktır. Bu konuda, şehrimizi temsil eden herkese büyük sorumluluk düşmektedir. Hepimiz bu anlayışla Sakaryalı’lık kimliğini sosyal ve siyasi kimliklerimizin üzerine koyarak hizmet etmeliyiz. Yerel kabiliyetlerimizi ulusal ve global bağlamda değerlendirmeliyiz.

Bu doğrultuda Sakarya’ya sundukları, değerli katkıları, destekleri ve hizmetleri için Milletvekilimiz Engin Özkoç’a SATSO meclisi olarak teşekkür ediyoruz.” dedi.

Meclis Başkanının karşılama konuşmasının ardından kürsüye gelen Sakarya Milletvekili Özkoç, SATSO ailesinin her zaman bir parçası olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında şunları dile getirdi: “Ben Sakarya’yı ve ülkemi çok çok seviyorum. Beni kucaklayanlara hep bir minnet borçluyum. Ben bu ailenin bir parçasıyım ve burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. SATSO, farklı düşüncelerin bir araya gelerek ortak ve güçlü bir şehir oluşturmak için çalışan önemli bir kuruluştur.

Bizler Sakarya’nın bir merkez, marka kent olması için çok uğraştık, uğraşıyoruz. Burası oldukça değerli imkanlara sahip bir şehir. Sakarya ile ilgili Ankara’da yetki verilen tüm siyasileri takip etmek ve hesap sormak vatandaşların görevidir. Sakarya öyle bir kent ki tarım, turizm ve sanayi alanlarının  hepsinin birden, at başı marka olabileceği bir şehirdir. SATSO bu şehir için çok uğraştı ve hala daha uğraşıyor. Yatırımların buraya gelmesi için çaba sarf ediyor. 

Bizler bu memleket için birbirimize sıkı şekilde sarılıp nasıl bir güçlü Türkiye inşa edeceğiz onun için çalışmalıyız ve düşünmeliyiz. Daha çok demokrasi, hukuk, üretim, sosyal devlet gerekiyor. Devlet sistemini güçlendirip hem sanayiciyi, hem de tüm vatandaşlarımızın mutlu olacağı bir Türkiye oluşturmak mümkün. Emek değerli, ancak emeği yaratacak sanayici, yatırımcı olmadan emeğin tek başına bir anlamı da yok. Yatırımcılar önce güzel şeyleri hayal eder, ellerini taşın altına sokarak risk alırlar. Yatırımlarını kendilerine değil yaşadıklarını güzel ülkeye yaparlar, istihdam sağlarlar, imkan oluştururlar. Hukukun üstünlüğü ekonominin başarıdaki temel şartıdır. Öngörülebilirlik iş dünyasının ihtiyacı olan en önemli şeydir. Atatürk’ün de dediği gibi zaferler ekonomik zaferlerle taçlanmadıkça zafer sayılmaz.

Biz denizaltı yapan bir ülkeydik. Şu anda önümüzde koyduğumuz hedefleri daha önceden başaran bir ülkeyiz. Ekonomide sürdürülebilirlik çok önemli. Sadece niyet etmek, istemek yetmiyor. Kurumsal bir altyapıya, kendi düşüncelerimizin dışında kendi kuruluşlarımızı kendi özerk yapılarına bırakmak gerekiyor. İş dünyamıza gerekli desteklerin verilmesi konusunda kararlı duruşlar sergilemeliyiz. Sıcak para güveni, istikrarı sever, yoksa gelmez.

Çinde karanlık fabrikalar var. Otomasyon sistemleri insan olmadan, aydınlatma olmadan üretim yapıyor. Dünya bununla uğraşıyor. Bizler de yeşil dönüşüme, kadın istihdamına, cinsiyet eşitliği konusuna gençlerimizin umutlandırmaya önem vermeliyiz. İktidara kim gelirse gelsin uzun zamandır toplanmayan ekonomik konseyi mutlaka toplaması gerekiyor. Siyasi etik komisyonu da kurulması gerekiyor. Sayıştayın eski denetim mekanizmasına dönmesi gerekiyor.

Milletvekili Özkoç konuşmalarının ardından SATSO Meclis Üyelerinin sorularını, görüş ve önerilerini cevapladı.

Toplantının sonunda ise SATSO Meclis Başkanı Talip Kuriş ve Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ tarafından teşekkür plaketi ile “Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı” kitabı Özkoç’a hediye edildi.

Haber Tarihi : 29/12/2021
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::