Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile Doğu Marmara Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) işbirliğinde “Yeni Ürün Geliştirme ve İnovasyon” konulu online eğitim gerçekleştirildi.

Webinar platformu üzerinden düzenlenen, Dr. Tuğçe Aslan’ın sunumuyla gerçekleştirilen eğitimde inovasyon ve türleri, yalın üretim, şirketlerde inovasyonu yönetmek, iyi uygulama örnekleri ile yeni ürün geliştirme konularında ayrıntılı bilgiler paylaşıldı.

Dr. Tuğçe Aslan, eğitimde konuyla ilgili paylaştığı bilgileri sunumlarla destekleyerek, “Günümüzde inovasyon sadece herhangi bir işte veya konuda geliştirme yapmak değil bir devamlılık gerekliliğidir. Günümüzde yeni ürün geliştirme yöntemlerini girişimcilik ve inovasyon bakış açısıyla gerçekleştirmek şirketlere maliyet avantajı ve verimlilik sağladığı gibi, ürün geliştirme sürecini etkin yöneterek pazara hızlı giriş avantajı yakalamalarına olanak sağlar. İnovasyonda fikir çok önemlidir ve yaratıcılığın ön koşuludur. İnovasyonun örgütsel, ürün, hizmet, pazarlama, sosyal gibi birçok çeşidi bulunuyor. Özellikle pandeminin ilk zamanlarında uygulanan uzaktan çalışma gibi hızlı planlanan süreçlerde örgütsel inovasyonun değeri anlaşıldı.

Üretilen, pazarlanan ürüne yönelik tüketici kesimin dikkat ettiği birçok farklı etmene yönelik inovasyon çeşitlerinde ürüne yönelik ilgiyi artırma, çevresel faktörler, ekonomik fayda gibi konulara dikkat ediliyor. İnovasyon sadece iyi ürün geliştirmek, iyi pazarlamak, ekonomide kâr amacını gütmek değildir. ‘Çevreye ve topluma fayda sağlayabiliyor mu?’ diye bakılmalı. Yeşil mutabakat ile ilgili çalışmalar buna bir örnektir.” diye konuştu.

Sunumların sona ermesinin ardından soru-cevap bölümüne geçilen eğitim, fikir alışverişlerinin ardından noktalandı.

Haber Tarihi : 25/2/2022
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::