SATSO ile TOBB ETÜ-SEM işbirliğinde “Kurumsallaşma” konulu bilgilendirme eğitimi gerçekleştirildi.

Webinar platformu üzerinden online olarak gerçekleştirilen eğitimde, Dr. Cengiz Tavukçuoğlu, Aile Şirketlerinin Temel Karakteristikleri, Aile Şirketlerinde Yönetim Sorunları ve Yok Olma Nedenleri, Kurumsallaşmada Sıklıkla Karşılaşılan Problemler gibi birçok konuda detaylı bilgileri SATSO Üyeleriyle paylaştı.

Dr. Tavukçuoğlu genel olarak şu bilgileri paylaştı; “Günümüzde en önemli üretim mekanizması insandır. Kurumsallaşmak, sadece biçimsellik ya da yazılı kaide ve kuralların işyerinde uygulanması olarak da anlaşılmamalıdır. Kurumsallaşma yolunda kabul edilen ilkeler ve kuralların sadece yazılı olması önemli değildir. Önemli olan, bu ilke ve kuralların herkes tarafından bilinmesi, benimsenmesi ve uygulanmasıdır. Kurumsallaşmayı biz daha çok aile işletmeleri için kullanıyoruz ve kurumsallaşma artık tüm dünyanın sorunu. Küreselleşen dünya ve artan rekabet karşısında değişmeyen tek şey değişim kendisidir. Gerek dünyada, gerek ülkemizde başarılı olmuş aile şirketlerinin ikinci kuşağın yönetiminde yaşamını sürdürebilme yüzdeleri çok düşüktür. Şirketlerin önceden hazırlık yapmaları krizlere karşı erkenden önlem alıp profesyonel davranmaları gerekmektedir. Aile işletmelerinin, küreselleşen dünyada varlıklarını koruyabilmek ve rekabet güçlerini artırabilmek adına yeniden yapılanmaları gerekmektedir ki kurumsallaşmanın aile işletmeleri için önemi çok büyüktür. “Küçük olsun, benim olsun” felsefesindeki bir firmanın küresel rekabete dayanabilmesi mümkün değildir. Sürdürebilirliklerini devam ettirebilmeleri çok önemlidir. Başarılı aile şirketleri, aile dinamiklerine değil iş dinamiklerine yoğunlaşan şirketlerdir.” ifadelerini kullandı.

Dr. Tavukçuoğlu’nun sunumunun ardından soru- cevap bölümüne geçilen eğitim, fikir alışverişleri ile devam ederek noktalandı.

Haber Tarihi : 4/3/2022
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::