Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlama vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, “Kadınlar yaşamın kaynağıdır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmaktadır.

Biz kadının değerini teslim eden, hakkını koruyan bir medeniyetin temsilcileriyiz. Türk kadınına verilen haklar Cumhuriyetimizin önemli kazanımlarından biri olmuştur. Eğitim, bilim, kültür, sanat, siyaset, ekonomi ve spor gibi her alanda büyük başarılar ortaya koyan kadınlarımız, annelik gibi manevi rollerin yanında, bugün toplum içerisinde söz sahibi olmanın da haklı onurunu yaşamaktadır. Aile kurumunun temeli, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkân sağlayacak şartları hazırlamak, toplumumuzun temel ve ortak sorumluluğudur. 

İnsan hakları temelinde bakıldığında, toplumun yarısını oluşturan, yaşama sevincinin kaynağı kadınlarımızın hayatın her alanındaki payı daha da artırmak hepimizin sorumluluğudur. Kadının duygusal zekâsı ve varlığı, olaylara farklı bakış açıları, naif görünümlerinin altındaki dirayetli duruşları, toplumun ve toplumsal barışının en büyük güvencesidir.

Unutmayalım güçlü kadın güçlü ekonomi demektir. Bu doğrultuda Sakaryalı kadın girişimcilere güvenimiz tamdır ve bu şehirden daha fazla başarı hikayeleri çıkacağına inanıyorum. Yeter ki değişen dünya düzeninin hep birlikte doğru okuyalım ve yol haritamızı güncelleyelim. Özellikle yaşadığımız küresel değişimler sürecinde, güçlü, yeni teknolojilere hakim, üretken kadınlarımızın katkılarına ihtiyacımız var.

Bizlerin kadına bakış açısı geleceğimizi belirlemede en belirgin konu başlığıdır. Bu da, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı, kadın cinayetlerinin olmadığı, eğitim haklarının daha fazla verildiği, iş dünyasında eşitliğin sağlandığı, ekonomideki yerlerinin güçlendirildiği, kadın girişimcilerimizin daha çok teşvik edildiği bir toplum olmaktan geçer.  Cinsiyet algısından bağımsız olarak hayatı paylaşanlar olarak biz biriz. Tüm üreten, değer katan, güçlü kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar günü kutlu olsun.

Haber Tarihi : 7/3/2022
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::