Yenikent Derneği Sivil İnsiyatif Grubu ve Platformu üyeleri ile Mahalle Muhtarları Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ'u makamında ziyaret ettiler.

Yenikent Derneği Başkan Ali Kaba, Yenikent İlçe olmalıdır Sivil İnsiyatif Grubu Başkanı Ali Yaşar Aydeniz, Camili Mahallesi Muhtarı Yunus Özçelik, Korucuk Mahallesi Muhtarı  Adnan Sarıoğlu ve platform üyelerinden oluşan heyet SATSO'ya ziyarette bulundu.

Platformun Başkanı Ali Kaba, Yenikent'in ilçe statüsüne kavuşturulması için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek “Yenikent'in ilçe olması yolunda bir girişimimiz oldu ve bu konuda başbakanın da desteğini de aldık ve çalışmalara başladık. Ancak Yenikent bölgesinin ilçe olması yeterli değil bu bölgede yaşayan halka hizmet de çok önemli bu bağlamda ilçenin gelişebilmesi adına yatırımlara şimdiden bir alt yapı oluşturmak zorundayız. Kurulması planlanan ve SATSO'nun da öncelikli olarak gündeminde bulunan Mobilya İhtisas OSB'nin Yenikent bölgesinde uygun bir alanda kurulmasını talep ediyoruz ve hem bu konuda hem de bölgenin ilçe statüsüne kavuşturulması konusunda SATSO'dan destek bekliyoruz.”dedi.

Platformun Yenikent İlçe Çalışma Gurubu Başkanı Davut Terzioğlu, ise halka bölgenin gelişmesi için temiz ve çevre dostu yatırımlara açık olduklarını ve özellikle mobilya ihtisas organize sanayi bölgesinin Yenikent'te kurulmasının hem halkın istihdamı hem de bölgenin ticari canlılığı anlamında çok önemli olduğunu vurguladı.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yenikent'e hizmetin ilk elden gitmesi ve kalkınması için ilçe olması gerek. Ancak statü olarak sadece ilçe olması yeterli değil bölgenin sosyal ve ticari açıdan gelişmesi de çok önemli. Yenikent'in ilçe olması için SATSO olarak gereken desteği vermeye hazırız.”dedi. Altuğ ayrıca Organize Sanayi Bölgeleri konusuna da değinerek, “OSB'lerin kurulması sadece bizim insiyatifimizde değil buna ortak akılla hep birlikte karar vereceğiz. Mobilya ihtisas OSB konusunda öncelikle tercihimiz ağırlıklı olarak kamu arazisi olması ve 4. 5. Sınıf tarım arazisi olması yönünde. Ayrıca 1/100 binlik çevre düzeni planı çerçevesinde belirlenen sanayi bölgelerine göre karar verilmesi gerekiyor. Bu kıstaslara uygun olması gerekiyor. Yenikent'te OSB kurulması için ilgili tüm kurumların ve bölge halkını ortak akılda birleşmesi gerekiyor.” dedi. Yenikent'teki iş merkezlerinin ticari anlamda forse edilmesi ve güçlendirilmesi gerekiyor bu anlamda bölgenin hem ilçe olması hem de sanayi siteleri veya OSB ile desteklenmesi gerekiyor” dedi.

Ziyaret karşılıklı iyi niyet dilek ve temennileri ile sona erdi.

Haber Tarihi : 2/3/2011
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::