Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, metal ve makine sektöründe yurtdışına açılmak isteyen üyelerine yönelik T.C. Ticaret Bakanlığı’nca yayınlanan “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” (UR-GE) kapsamında bilgilendirme ve planlama toplantısı gerçekleştirildi.

SATSO’nun planlanan UR-GE projelerinde yer almak isteyen üyelerine yönelik yaptığı duyurular neticesinde başvuru yapan üye firma temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda UR-GE projesinin kapsamı, detayları işlenerek fikir alışverişinde bulunuldu.

Proje kapsamında firmaların, gelişme hızı yüksek ve Türkiye’nin nispeten düşük pazar payına sahip olduğu ülkelere yönelik ihracatlarının sürdürülebilir olarak artırılmasının sağlanması, şirket içi yapılanmanın ihracat stratejilerine uygun hale getirilmesi, şirketlerin ihracata yönelik insan kaynağı yetkinliğinin artırılması, şirketlere sistematik dış ticaret ve pazar araştırması yetkinliği kazandırılması ve hedeflenen yeni pazarlarda ihracata başlamalarının sağlanmasının amaçlanıyor.

SATSO Genel Sekreteri Şevket Kırıcı proje maliyetlerinin %75’i Ticaret Bakanlığı tarafından karşılandığını belirterek proje kapsamında SATSO’nun üyelerine yönelik ortak ihtiyaç analizi, eğitim ve danışmanlık, tanıtım, marka, ticaret heyeti, eşleştirme gibi ihracata yönelik faaliyetler gerçekleştireceğini belirtti.

Toplantının devamında danışmanlar tarafından proje ve desteklere yönelik bilgilendirmeler gerçekleştirildi.

Haber Tarihi : 7/7/2023
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::