Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Sakarya’nın yerel basın mensupları ve medya kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Meclis Başkanı Erdem Ercan  ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Müjdat Çetin, Basın İlan Kurumu Sakarya Bölge Müdürü İbrahim Çorbacı, RATED Başkanı Remzi Adıyaman, Adapazarı Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Gümüşel, Dijital Medya ve Habercilik Derneği (DİJİMED) Başkanı Ersin İbil, Anadolu Ajansı Sakarya Bölge Müdürü Yücel Velioğlu, SATSO 12. Meslek Komitesi Temsilcisi Güven Hasbaş ile basın camiasının her kademesinden çok sayıda basın mensubu iştirak etti.

Basın mensuplarını selamlayarak açıklamalarda bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün dediği gibi “Basın, milletin müşterek sesidir.” Farklı görüş ve düşüncelerin seslendirilmesinde ve ortak yaşama kültürünün gelişmesinde basınımızın önemli görevler üstlendiği bir gerçektir. 24 Temmuz 1908 tarihinde basında sansürün kaldırılması ile demokrasi ve özgürlük yolunda önemli bir adım atılmış, böylece haber alma özgürlüğünün dönüm noktası olan 24 Temmuz günü, “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanmaktadır.

Biz; kurumsal bakışımız ve vizyonumuz kapsamında basının önemini, etkinliğini ve paydaşlığını her zaman önceliyoruz. Yaptığımız faaliyetlerde basının pozitif algısı demek Sakaryalının algısı demektir. Bu yüzden şehir adına yapacağımız çalışmaları doğru ifade etmek, şeffaflıkla aktarmak, samimiyetle anlatmak bizim önceliklerimiz arasındadır. Biz beraber yol aldığımız aynı yöne baktığımızda bu şehir hedeflediğimiz noktaya gelecektir. Bu vesileyle, ilimizde faaliyette bulunan, yerel gazete, internet haber siteleri, haber ajansları temsilcileri, radyo, TV ve dergi olmak üzere bütün basın mensuplarının Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.

SATSO Meclis Başkanı Erdem Ercan, “Odamızın en önemli paydaşlarından olan, doğru, objektif ve tarafsız habercilik için gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalışan tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, “Gazetecilerin her özel gününde bizleri arayan ve bir araya getiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ başta olmak üzere, Meclis Başkanına ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyorum. Günümüz kutlu olsun.” dedi.

Sakarya Gazeteciler Birliği Başkanı Müjdat Çetin, “Tüm gazeteci arkadaşlarıma hoş geldiniz diyor ve her yıl geleneksel olarak  bir araya gelmemize vesile olan SATSO’ya teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Başkan Altuğ programın devamında şehir, ülke ve gündeme yönelik de açıklamalarda bulundu. Nitelikli istihdam, genel ekonomik veriler, deprem ve depreme hazırlık ile organize sanayi bölgesi yatırımları hakkında değerlendirmede bulunarak davetli basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı

Haber Tarihi : 24/7/2023
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::