Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ; Rusya Federasyonu Lipetsk Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Anatoly V. Goltsov, Başkan Yardımcısı Vasily A. Goltsov, Başkan Danışmanı Dmitry A. Stepanov ve beraberinde Sakarya Makine İmalatçıları Birliği (SAMİB) Başkanı Turgay Çelik'i makamında konuk etti.

Ziyarette Türkiye-Rusya başta olmak üzere Sakarya ile Lipetsk bölgesi arasındaki ticari işbirliği, karşılıklı yatırım avantajları ve ekonomik konjonktürler istişare edildi.

Ziyaretten ve Lipetsk TSO heyetini Sakarya’da ağırlamaktan ötürü memnuniyetini dile getiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ; “Sakarya’mız üreten, üretimle her geçen gün daha da gelişen ve gelecek planlarını üretime göre şekillendiren bir şehirdir. Sizleri burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz.

Şehrimiz otomotiv sanayiinin dünyada dev firmaları başta olmak üzere savunma sanayii, traktör ve tarım aletleri, çelik, iklimlendirme gibi birçok sektörden uluslararası, ulusal ve yerel firmayı; karma ve ihtisas organize sanayi bölgelerini, 4 mevsim ürün hasadı yapan tarımsal ve hayvansal üretimi ile stratejik konuma sahip bir ildir. Bizler de SATSO olarak 16 bine yakın üyemizin, şehrimizin ve ülkemizin gelişimine katkı sunmaya çalışıyoruz. Rusya ile ikili iş birliği yapan birçok firmamız var. Lipetsk bölgesine baktığımızda benzer üretim hacmine sahibiz. Ülke olarak da Rusya ile ciddi bir ekonomik ve ticari ilişkimiz mevcut.” dedi.

Lipetsk Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Anatoly V. Goltsov ise, “Başkanımıza bizleri konuk ettiği ve ev sahipliği için teşekkür ediyoruz.

Lipetsk bölgemizde Avrupa ödüllü özel organize sanayi bölgesi mevcut. Uluslararası onlarca firmaya ev sahipliği yapıyoruz. Rusya’nın şeker üretiminin %20, beyaz et üretiminin %30’unu sağlıyoruz. Türkiye ve özellikle de Sakarya ile ikili ilişkilerimizi, ticari ve yatırım konusunda iş birliğimizi geliştirmek için çabalıyoruz. Sakarya’ya ayak bastığımızda ekonomik, sosyal ve kültürel olarak çok zengin bir şehre geldiğimizi anladık. SAMİB Başkanı Turgay Bey de SATSO’nun şehir ve iş dünyası için ne denli önemli olduğunu bize aktarmıştı, konuk olunca daha iyi anladık. Bu ziyaretin yeni işbirliklerine kapı açmasını diliyoruz. Bizler de SATSO heyetini en yakın zamanda Rusya Lipetsk’te ağırlamaktan mutluluk duyacağız.” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda her iki başkan da iyi niyet göstergesi olarak karşılıklı hediye takdiminde bulundu.

Haber Tarihi : 22/8/2023
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::