Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliğinde "Diksiyon, Etkili Konuşma ve Hitabet” online eğitimi gerçekleştirildi.

SATSO’nun resmi eğitim ve seminer platformu SATSO Akademi üzerinden online olarak düzenlenen eğitimde Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Davranış Bilimleri ve İletişim Uzmanı Adnan Erbaş'ın sunumu ve anlatımıyla konuyla ilgili bilgiler katılımcılara aktarıldı.

Eğitimde Türkçenin doğru ve güzel kullanımı, güzel konuşma, nefes yönetimi, jest ve mimikler, hitabet, özgüven ve kürsü hakimiyeti gibi konularda bilgiler paylaşıldı, merak edilenler cevaplandırıldı.

Dil ile duygularımızı düşüncelerimizi çevremize ulaştırırız. Doğru diksiyon için ses organlarını ve dili düzgün kullanmak gerekiyor. Ses ve nefes konuşmanın temelidir. Nefes almayı bilmezseniz konuşamazsınız. Diksiyonda sesleri ve heceleri en iyi şekilde çıkarmak önemlidir. Nefes çalışmaları bu aşamada yapılması gerekilen en önemli aktivitelerden biridir. Doğru telaffuz ve akıcı bir dil için nefes egzersizlerini uygulamak yapılan konuşmayı etkili kılar. Sesimizi korumak için sigara içmemek, çok soğuk ve çok sıcak içecekler içmemek, bol oksijenli ortamlarda nefes alıp vermek, alkol ve asitli içeceklerden uzak durmak sesimizin tonu, rengi ve akıcılığı için gereklidir. Etkili bir iletişim de bulunamazsanız dinleyici sizden sıkılır ve kaçar. Kulaklara hitap edeceksiniz, gözlere hitap edeceksiniz, ruhlara gönüllere hitap edeceksiniz.” Dedi.

Eğitimin son bölümünde katılımcıların konu hakkında merak ettiklerinin cevaplandırıldığı soru-cevap bölümü gerçekleştirilirken, eğitime katılanlara SATSO Akademi platformu üzerinden katılım belgeleri otomatik olarak takdim edildi.

Haber Tarihi : 15/9/2023
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::