Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, D100 karayolu üzerindeki Artvin ve Modern sanayi siteleri giriş-çıkışlarında oluşan yoğun araç trafiğinin rahatlatılmasına yönelik girişimlerde bulunulması gerektiğini belirtti.

Başkan Altuğ, D100 karayolunun otoyollardan sonra en işlek karayolu olduğunu belirterek hem anayol hem de sanayi içerisinde sıkışıklığın olağan hayatı olumsuz etkilediğini vurguladı ve şunları dile getirdi: “D100 karayolu Bulgaristan sınırı Kapıkule’den başlayıp ülkemizdeki batıdan doğuya 18 ilden aralıksız geçerek İran sınırı Gürbulak’ta sona eriyor. Her gün binlerce araç bu yolu kullanıyor, hem sivil hem de ticari taşımacılıkta önemli rol oynuyor.

İlimizde karşılıklı olan Artvin ve Modern sanayi giriş-çıkışları ile karşılıklı bu sanayilere araç geçişi D100 karayolu üzerindeki trafik ışıklarından sağlanıyor ancak burada günün her saati yoğun bir trafik sıkışıklığı var. İstanbul tarafından gelip Ankara tarafına transit geçen araçlar, anayoldan sanayilere girmeye çalışan araçlar ve iki sanayi arasında geçiş yapmaya çalışan araçlar için dört farklı ışık bekleniyor. Bir araç, kırmızı ışıkta en az 3-4 dakikasını harcıyor ve bu da ciddi bir trafik sıkışıklığına yol açıyor. Sadece anayolda değil, sanayi içinde de sıkışıklığa neden oluyor. Dükkan giriş çıkışları tıkanıyor, sanayi içindeki trafik de bundan nasibini alıyor.

KÖPRÜLÜ VİYADÜK YA DA BATTIÇIKTI

Buraya bir köprülü viyadük ya da battıçıktı sistemi yapılarak bu trafik büyük ölçüde rahatlatılabilir. Hemen yanı başımızdaki Kocaeli bunu yaptı. Köprülü viyadük/battı-çıktı sistemi ile bu sorun çözüldü.

Bu sanayilerde birçok üyemiz var ve bu konu günlük rutin işleyişlerini olumsuz etkiliyor. Üyelerimizden bu konunun çözülmesine yönelik yoğun talepler geliyor.

Bölgedeki bu problem artık hayatın olağan akışını ciddi şekilde engelliyor. Ulaşımı, ticareti ve sanayideki işletmelerimizin hizmetlerini olumsuz engelliyor. İlgili makamlardan bu konunun çözümünü belirli standartlarda, trafiğe engel olmayacak şekilde bekliyoruz.”

Haber Tarihi : 18/9/2023
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::