Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kurulan SATSO A.Ş bünyesindeki Sakarya Tarımsal Ürünler Üretim Mükemmeliyet Merkezi (SAKARYA TÜM), bilinen adı ile Sakarya Doku Kültürü Laboratuvarı yeni bir uluslararası üretim anlaşmasına imza attı.

Dünyanın en büyük orkide üreticisi olan Almanya menşeili HARK Orchideen üretim alanı genişletme ve kapasite artırımı protokolü imzalandı. Aynı firma ile Mayıs 2022’de ise işbirliği ve üretim protokolü imzalanmıştı.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanvekili ve aynı zamanda A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Cem Gün ev sahipliğindeki protokol imza törenine HARK Orchideen Yönetim Kurulu Başkanı Anja Hark-Borrmann ve firma temsilcisi ile SATSO Başkanvekili ve aynı zamanda SATSO A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Tiryaki ve Doku Kültürü Laboratuvarı yetkilileri katıldı.

Yönetim Kurulu Başkanvekili Cem Gün, “Doku Kültürü Laboratuvarımız için önemli bir anlaşmaya daha imza attık. 1,5 yılı aşkın bir süredir birlikte çalıştığımız dünyanın en büyük orkide üreticisi olan HARK Orchideen ile ikili ilişkilerimizi daha da geliştiriyoruz. İmza attığımız protokol ile yıllık 6 milyon bitkiyi kapsayan iş birliğimizi iki katına çıkarmayı hedefliyoruz.

Laboratuvarımızın üretim alanını da buna göre revize etmeye başladık. Kapasite olarak Türkiye’nin en büyük doku kültürü laboratuvarından biri olan ve kurulduktan birkaç ay sonra ilk ihracatını gerçekleştiren laboratuvarımız, bu anlaşma ile şehrimiz ihracatına ciddi katkı sağlayarak sektöre yön veren tesislerden biri olacaktır. Hayırlı olsun”

Haber Tarihi : 2/10/2023
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::