Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, “Üre Tatlısı” ile ilgili yapılan Coğrafi İşaret Tescil başvurusu Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylanarak tescillendi.

Konuyla ilgili açıklama ve değerlendirme bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “Sakarya’mız toprağından bereket fışkıran, zengin kültürel mirasa sahip ve bu mirasın çıktılarını yüzlerce lezzete yansıtmış bir şehirdir. Göçlerle kurulmuş bu medeniyet kenti onlarca ayrı kültürün birbiriyle uyum içinde yaşadığı ve birbirlerini beslediği bir ender kentlerden biridir.

Bugün dört dörtlük tabirinin karşılığı niteliğinde olan şehrimiz her geçen gün büyüyen sanayisi, ticari kabiliyeti, tarımsal hazinesi, beşeri sermayesi ve stratejik konumu ile her zaman ön plandadır. Biz de SATSO olarak şehrimizi geliştirmek için çabalayan kurumların başında geliyoruz.

Şehrimizin en çok coğrafi işaret başvurusu yapan ve alan kurumlarından biri olan Odamız öncülüğünde Adapazarı Dartılı Keşkek, Adapazarı Islama Köftesi, Adapazarı Kabak Tatlısı, Pamukova Ceviz Ezmesi, Pamukova Kavunu, Sakarya Abhaz (Abaza) Peyniri, Sakarya Kazımpaşa Köftesi, Taraklı Enginarı, Taraklı Uğut Tatlısı, Taraklı Şimşir Kaşık, Taraklı Şimşir Tarak’ın ardından 12. Coğrafi işaret olarak da Üre Tatlısı’nın coğrafi işaret tescilini aldık. Sakarya’nın bu kültür mirasını da tescillemiş olduk.

Ana malzemesi darı olan Üre tatlısı, Kaynarca manav mutfağında bayramlarda, kınalarda ikram olarak sunulur. Diğer bir coğrafi işaret tescilli ürünümüz olan Dartılı Keşkek arkasından yenmesi âdet ve makbuldür.

İlimize ve Sakaryalılarımıza hayırlı olsun. Sakarya’ya değer katan ürünlerimizle markalaşmaya devam edeceğiz.

Haber Tarihi : 2/10/2023
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::