Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, 25 Eylül-1 Ekim “Sigortacılık Haftası” münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Altuğ mesajında şu ifadelere yer verdi. “Tüm sigorta sektörümüzün sigortacılık haftasını gönülden kutluyorum.

Dünyada ilk sigorta poliçesi 1350’li yıllarda İtalya’nın Cenova kentinde bir gemi nakliyesi için yapılmış olup, ülkemizde ise 1872 yılında İngiliz ve Fransızlar ile yaygınlaşmaya başlamıştır. Ancak asıl başlangıç Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatı ile 1925 yılında İş Bankası tarafından Anadolu Sigorta’nın kurulması ile sektörün temelleri ülkemizde atılmıştır.

Sigorta ülke ekonomisine önemli katkıda bulunur, iş yaşamında güven ve verimli çalışma ortamı yaratır. Sigorta hem kişi hem de kurumlara güven sağlar. Karşılaşılabilecek zararların giderilmesi, gelecekle ilgili maddi kaygıları azaltır. Sigortanın çalışma mantığı, ortak risk altında olan kişilerin, maddi güçlerini birleştirip, yardımlaşmasıdır. Kahramanmaraş merkezli yaşamış olduğumuz ve 11 ili kapsayan depremde 518 bin konut üzerinden toplam maliyet 94 milyar dolar olarak çıkıyor. Bu konutların sigortalanma oranı ise %49, DASK kurumunun Hasar ödeme gücü 123 milyar TL’ye ulaşmış durumdadır. Sigortalanmış mülklere hasar ödemesi 24 saat geçmeden başlamış ve bugüne değin yapılmış olup devam etmektedir. Şehrimizde ise bugün itibarıyla baktığımızda 250 bin sigorta yapılabilir hasarsız konutumuz var. Bugün itibarıyla yaklaşık 190 bin vatandaşımız evine düzenli deprem sigortası yaptırmış. Bu, yüzde 76 oranına tekabül ediyor. Kredi şartlarından olan konut, işyeri ve fabrika sigorta poliçesi olması bu oranları yükselse de halen sigortalama bilinci çok düşük seviyelerdedir. Kişi başı sigorta prim üretimlerinde ise Kuzey Amerika 7.090$, Avrupa 3.332$, Asya ve Pasifik 3.820$, Türkiye ise sadece 131$ seviyesindedir. Sigortanızı yaptırın ama acenteleri tercih edin. Sigortalamak Ekonominin en önemli dinamiği olduğundan ülke ekonomisinin can damarlarının başında gelir. Sigortalamak Huzurlu ve Güvende Olmanızı sağlar. Sigorta yaptırmak bir maliyet olmaktan çok bir güvencedir. Sigortanızı yaptırın ama Acenteleri Tercih edin.” Dedi.

Haber Tarihi : 3/10/2023
PAYLAŞ
Son Haberler ::