Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Kosova Cumhuriyeti Klina Kenti Belediye Başkanı Zenun Elezaj ve beraberindeki heyeti ağırladı.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliğindeki ziyarette ekonomik iş birliklerine yönelik istişarede bulunularak SATSO çalışmaları ve Sakarya hakkında bilgiler paylaşıldı.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “Sakarya’mıza hoş geldiniz; sizleri SATSO’da ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz. İlimiz uzun geçmişi, stratejik konumu, sahip olduğu beşeri sermayesi ve üretim potansiyeli ile Türkiye’nin önemli üretici şehirleri arasındadır. Birçok sektörün merkez noktasında dünyanın neredeyse 170’ten fazla ülkesine 5 milyar dolar ihracat yapmakta, ihracatı ithalatından %150 fazla olan bir ildir. Aynı zamanda göçlerle kurulmuş olan bu il Kosova gibi Balkan ülkelerinden göçmüş olan binlerce insanın da memleketidir. Sahip olduğumuz kültürel birikimlerde sizin kültürünüzün de izleri mevcuttur. Bu ziyaret bizleri fazlasıyla memnun etti. Umuyoruz ki ticari ve ekonomik anlamda da önemli ilişkilerin başlangıcı olacaktır.” dedi.

Kosova Cumhuriyeti Klina Kenti Belediye Başkanı Zenun Elezaj ise, “SATSO Yönetim Kurulu Başkanımız A. Akgün Altuğ’a nazik misafirperverliği için teşekkür ediyoruz. Sakarya ile 2012 yılında imzaladığımız bir kardeş şehir anlaşmamız var. Bugün de bu kardeşliği daha da pekiştirmek, her anlamda ileriye götürmek için buradayız. Sakarya ile akrabalık bağlarımız çok fazla ve bizden birçok insan burada yaşıyor. SATSO’dan oluşan bir heyeti de mutlak ziyarete bekliyoruz. Ekonomik anlamda ikili işbirliklerine vesile olabilir. Teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Ziyarette gerçekleşen görüşme sırasında Kosova heyetine Adapazarı’nın meşhur lezzeti kabak tatlısı ikram edildi. Ziyaret sonunda ise her iki başkan tarafından da karşılıklı olarak plaket ve hediye takdiminde bulunuldu.

Haber Tarihi : 8/10/2023
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::