Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle açılan Aşçı Yardımcılığı kursu kapsamında eğitimlerini tamamlayan kadın kursiyerlere yönelik belge töreni gerçekleştirildi.

SATSO hizmet binasında Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen sertifika törenine Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, Adapazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Faruk Kıral, SATSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri ve kadın kursiyerler ile aileleri iştirak etti.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ; “Göçlerle kurulmuş Sakarya’mız onlarca kültürü ev sahipliği yapıyor ve bu kültürlerin lezzetleri de yerel gastronomi kimliğimizi oluşturuyor. Oda olarak şehrimizin gastronomi alanında potansiyelinin farkına vararak buna yönelik Topraktan Sofraya Sakarya projesini hayata geçirdik. Şimdi bu yerel lezzetler artık şehrimiz tarafından daha da çok sahiplenilerek restoranlarımızda ve lokantalarımızın menülerinde daimi olarak yer almaya başladı. Oluşturduğumuz bu kurs kapsamında siz değerli kadınlarımız kurslarını tamamlayarak aşçı yardımcısı olmayı başardınız. Çok önemli bir sanat bileziğiniz oldu. Sizlere hayatınızda başarılar diliyorum.” Dedi.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, “SATSO Başkanımız Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu her zaman mesleki eğitimin yanında ve destek oluyor. Bugün kursiyer kadınlarımızın aldığı bu belge dünyanın her yerinde geçerliliği olan evrensel bir belgedir. Sakarya daima üreten ve sürekli gelişen bir kenttir. Artık bir bileziğe sahipsiniz. Sakarya’ya sunacağınız katkılar için teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

Konuşmaların ardından sertifika almaya hak kazanan kadın kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

Haber Tarihi : 13/10/2023
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::