Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ; Sakarya Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ev sahipliğindeki “Girişimcilik Ruhunun Başarıya Etkisi” söyleşisinde üniversite öğrencileri ile bir araya geldi.

SAÜ Sanat Tasarımı Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çiğdem Çalapkulu moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Uygun ve Fakülte Dekanı Prof. Dr. Tahsin Turgay’ın da katıldı.

Söz konusu programda konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ, üniversite öğrencileri küçük bir atölyeden başlayarak bugün dünyanın 5 ülkesinde üretimini sürdüren bir firma sahibi olma yolundaki girişimcilik hikayesi, iş yaşamı ve SATSO çalışmaları hakkında bilgi verdi, tavsiyelerde bulundu ve tecrübelerini aktardı.

“Mutluluk insanın sevdiği işi yapması kadar, yaptığı işi sevmesidir”

Yoğun bir katılımın gerçekleştiği söyleşide tecrübelerini paylaşan Başkan Altuğ, ülkenin gelişimi için genç neslin fikirlerini hayata geçirmesinde girişimcilik cesaretinin önemli olduğuna vurgu yaparak şunları dile getirdi: “Bugün burada bulunmaktan, genç üniversiteli arkadaşlarımla bir araya gelmekten oldukça mutlu oldum.

Girişimcilik eğilimi, bir davranış olarak doğuştan kazanılmış da olsa mutlaka bunun ortaya çıkartılması, geliştirilmesi ve yönlendirilmesi gerekir.  Burada en büyük iş sizlere düşüyor. Sizlere bir girişimci ve iş dünyası temsilcisi olarak söyleyebileceğim en önemli ve ilk şey işinizi, mesleğinizi severek yapmanızdır. “Mutluluk insanın sevdiği işi yapması kadar, yaptığı işi sevmesidir.” Bu düsturla hayata başlarsanız süreç daha kolay işleyecektir. Girişimcilik ruhunu keşfetmek biraz da çevre kontrolü ile ilgilidir. İşinizi iyi bilmek ve çevre kontrolünü yani sizin dışınızdaki işleyen sistemi de doğru okuyabilmek girişimciliği tetikleyen önemli bir unsurdur.

“Başarısızlık da İşin Bir Parçasıdır”

Şunu unutmayalım başarısızlık da başarı gibi olağan akışın bir parçası. Ama başarısızlığı da göze almak başarının önemli bir parçasıdır. Yaşamın kendisi başlı başına bir ihtimaller zinciri. Hiçbirimiz sahip olduğumuz ya da ait olduğumuz hiçbir şey için yarın garantisi veremeyiz. Olumsuz ihtimallerin sizleri yönetmesine izin vermeyin. Sizlere özellikle tavsiyem stresi kontrol edebilmenizdir. Çünkü günümüz iş dünyası bazen çok ağır yükler yükleyebiliyor sırtımıza. Bunu çok iyi yönetmeliyiz.

Edindiğim tecrübeler dünyayı ve gelişimi iyi okumak gerektiğini gösterdi bana. Sizler değişen dünya koşullarına mesleki olarak en hızlı adapte olacak grupsunuz. Yaptığınız iş geleceğin meslekleri sıralamasında önlerde yer alıyor. Bu avantajı cebinize koyun ama yanına daha iyilerini ekleyin, biriktirin.” dedi.

Başkan Altuğ’a söyleşinin sonunda SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Uygun ve Fakülte Dekanı Prof. Dr. Tahsin Turgay tarafından teşekkür belgesi takdim edildi

Haber Tarihi : 27/11/2023
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::