Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sakarya Milletvekilleri Çiğdem Erdoğan Atabek, Lütfi Bayraktar, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar, İl Başkanı Yunus Tever, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu ve beraberindeki heyet SATSO’yu ziyaret etti.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Meclis Başkanı Erdem Ercan’ın ev sahipliğindeki ziyarette seçim sonrası Sakarya adına yapılacak çalışmalar, şehir odaklı akıl birliği ve iş birliği içinde yapılacak çalışmalar istişare edildi. Başkan Altuğ iş dünyasının Sakarya’daki beklenti ve taleplerini heyete iletti.

SATSO’nun Sakarya için her kurum ve kuruluşla paydaşlık içinde sorumluluk alarak çalıştığını ve bundan sonraki süreçte de çalışacağını vurgulayan Başkan Altuğ; “Sizleri Odamızda ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde başarılar diliyorum, şehrimiz için hayırlısı olsun.

Yusuf Başkan ve şehir erkleriyle yıllardır birlikte çalışıyoruz. Seçim sonrasında da Sakarya’yı daha yaşanabilir, daha refah bir şehir yapmak için uyum içerisine çalışmaya devam edeceğimizden eminiz. Sakarya’ya üreten bir şehir. Üretim arttığında beraberinde her şeyi olumlu etkiler. Tüm sektörlerin yükselişini üretim tetikler. Bizler üretimi artırmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.  Yeni OSB’ler, küçük sanayi siteleri şehri geleceğe taşıyan çalışmaları hayata geçirmek için sizlerle birlikte çalışıyoruz. Allah bizlere çok güzel bir şehir vermiş. Konumu, iklimi, coğrafyası, beşeri sermayesi ile gözbebeği bir noktadayız ve Kuzey Marmara otoyolunun da açılmasıyla günden güne hareketlenen bir limanımız var. Ciddi bir yatırımcı talebi var ancak biz herkese açık olmak istemiyoruz; teknoloji üreten, AR-GE yapan yeni nesil üretim modellerini benimseyen, çevre dostu firmaları şehirde görmek istiyoruz. Olmazsa olmazımız tarım alanlarımızı yok etmeden ilerlemektir.  

Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde hazırlanan OVP’de mevcut sanayi alanlarını ve ihracatı 2 katına çıkarma hedefi ile ilgili maddeler ve söylemler çerçevesinde kurumsal sorumlulukla çalışmalarımızı hızlandırdık. Şehrimizin geleceği için hep birlikte çalışmamız gerekiyor.  Hep birlikte bu şehrin doğru üretim için planlanması lazım.”

Bizim şehir olarak en büyük problemimiz deprem gerçeğidir. 99 depreminden kalan ciddi bir yapı stoğumuz var.  Bu binalarda yaşayan insanların depremde güvenli olması gerekiyor. Çünkü hem can kaybı hem de üretimin çalışan eksikliğinden durma ihtimali bizleri geri götürür.” dedi.

SATSO Meclis Başkanı Erdem Ercan, “Adaylık ve seçim sürecinin hayırlı geçmesini diliyorum. Biz SATSO olarak yerel yönetimlerle uyumlu çalışıyoruz.  Bu uyum Yusuf başkandan sonra daha da ivme kazanacaktır.” dedi.

Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, “SATSO bizim için çok önemli bir kavşak noktası. Sakarya yıllardı AK Partiye ciddi destek veriyor. Memnuniyet içindeyiz ve ciddi bir sorumluluğumuz var. Yusuf başkanımızla şehrimiz için yapacağımız çalışmalar çok daha yukarıya çıkacaktır. Sakarya tarım, sanayi, eğitim ve turizm kenti. Sizlerle iş birliği çok önemli. SATSO ile muazzam iş birlikleri yaptık. Şehrimize önemli yatırımları getirmeye çalıştık. El ele şehrimize hizmet etmiş olacağız.” dedi.

Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar, “Burada olmaktan mutluyuz. Şehrin en küçükten büyüğe bütün aktörleri istişare içinde çalışması yaşam tarzı haline getirmeyi arzu ediyoruz. Yusuf Başkanımız çalışmalarıyla büyükşehir bayrağını çok daha yükseğe çıkaracaktır. Oturup konuşarak algıları yıkmak, beraber bu şehrin hizmetinde olmak çok önemli.  Çok daha başarılı bir geleceği birlikte yakalamayı ümit ediyorum.” dedi.  

Büyükşehir Başkan Adayı Yusuf Alemdar. “Şehrin kalkınması, büyümesi, gelişmesi için üreten, istihdam oluşturan, ihracat yapan herkesle istişare yapmaya, birlikte hareket etmeye hazırız. Tüm enerjimiz, heyecanımız şehrimizin geleceği, daha güzel yarınlarıdır. Şehirde üretime katkı sunan meslek odalarımızla belli zamanlarda bir araya gelecek, Sakarya’mızın sanayi alanındaki nabzını her daim yüksek tutacağız. SATSO Başkanımız, Meclis Başkanımız, iş insanlarımızla bu şehrin geleceğine parlak bir mühür vuracağımıza yürekten inanıyorum. Şehrimizin gücünü ve imkânlarının yanı sıra sanayicilerimizin talep ve isteklerini de çok iyi biliyoruz. İş dünyamızla istişare ederek sorunlara çözüm üreteceğiz. Birlikteliği sağlayacak, hep beraber şehrimizi yarınlara en güzel şekilde hazırlayacağız”

Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, “Sakarya hızlı büyüyor. Bu büyümede nasıl bir rol alacağız çok önemli. Tek derdimizin Sakarya olduğu ortak masada istişare kültürü ile hep birlikte birleşeceğimizi ve Sakarya’nın lehine çalışmalar gerçekleştireceğimize inanıyorum.” diye konuştu.  

Ziyaretin sonunda SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Meclis Başkanı Erdem Ercan, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alemdar’a Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısına katılımı için davet mektubu takdim ettiler.

Haber Tarihi : 26/1/2024
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::