SATSO’dan, Sonuçları Belediye Başkan Adaylarına Sunulacak Çalıştay

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde, ildeki Sivil Toplum Kuruluşları paydaşlığında ve temsilcilerinin katılımı ile “Şehrin Öncelikli Sorunları Çalıştayı” gerçekleştirildi.

SATSO EV SAHİPLİĞİNDE…

Toplantının ev sahipliğini Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Meclis Başkanı Erdem Ercan ile SATSO Yönetim Kurulu üyeleri yaptı.

“Sakarya İş Dünyası Başkanlardan Ne Bekliyor?” başlığı ile düzenlenen ve online bir sistem üzerinden gerçekleştirilen Şehrin Öncelikli Sorunları Çalıştayı’nda katılımcılar, Sanayi, Ticaret, Kültür-Sanat ve Turizm, Tarım Ve Hayvancılık, Eğitim, Sağlık ve Spor, Şehirleşme (Altyapı Ve İmar), Şehirleşme (Sosyal Ve Kültürel Hayat) Sürdürülebilir Çevre konu başlıklarında toplam 8 masada çalışmalarını gerçekleştirdiler.

İki oturum olarak düzenlenen çalıştayın ilk bölümünde masalar kendi konu başlıklarına göre sorun tespitinde bulundu. İkinci oturumda ise belirlenen sorunlara yönelik çözüm önerileri ve bu önerilerin gerçekleştirilmesinin önündeki riskler belirlendi.

KATILANLAR

Söz konusu çalıştaya Sakarya Sanayicileri ve İşadamları Derneği (SASİAD), Sakarya Kadın ve Genç Girişimciler Kurulları, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Sakarya İl Temsilciliği, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Sakarya Şubesi, Asrın İşadamları Derneği (ASRİAD) Sakarya Şubesi, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Sakarya Şubesi, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şubesi, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB), Sakarya Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, Üretim ve Ticaret Kurulu (ÜTİK), Sakarya Eczacı Odası, Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Sakarya Şubesi, Sapanca Villa ve Bungalov İşletmecileri Derneği (SAVİBU), Sakarya Gazeteciler Cemiyeti (SGC), Sakarya Gazeteciler Birliği (SGB), Sakarya Tabip Odası, Sakarya Ticaret Borsası (STB), Akyazı Ticaret Borsası, Sakarya Makine İmalatçıları Birliği, Adapazarı Ziraat Odası, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Sakarya Şubesi, Sakarya Veteriner Hekimler Odası, Sakarya Genç Girişimciler ve İşadamları Derneği (SAKARYAGİAD), Sakarya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı, Sakarya Müteahhitler Birliği, Sakarya Muhtarlar Federasyonu, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şubesi, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Sakarya Temsilciliği, Ekonomi Ticaret Derneği (ETD) Sakarya Şubesi, Sakarya Barosu, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Sakarya Temsilciliği, Sakarya Sivil Toplum Platformu’nun (SASTOP), TMMOB Maden Mühendisleri Odası Sakarya Temsilciliği, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Sakarya Temsilciliği, TDB Sakarya Diş Hekimleri Odası, TMMOB Mimarlar Mühendisleri Odası Sakarya Şubesi, Sakarya Damızlık ve Sığır Yetiştiriciliği Birliği, Orman Mühendisleri Odası Sakarya Şubesi, Girişimci İşadamları Vakfı Sakarya Şubesi temsilcileri katıldı.

SONUÇ RAPORU BELEDİYE BAŞKANI ADAYLARINA İLETİLECEK

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ yapılan çalıştay sonuçların yerel seçimlere hazırlanan Büyükşehir Belediye Başkan adaylarına sunularak takibinin yapılacağı bilgisini verdi. Başkan Altuğ konuşmasında şunları dile getirdi;

“Bugün burada olduğu gibi, bizleri her zaman aynı masa etrafında toplayan ortak paydamız; şehrimize olan sorumluluğumuz, bu eşsiz coğrafyada geleceğe dair hayallerimiz ve hayal ettiklerimizi gerçekleştirebilme gücünün verdiği duruştur. Sakarya’mızın dayanışma ruhunu, bu dayanışmanın verdiği enerjiyi, sahip olduğumuz güçlü şehir kimliğini bu beraberlik ortaya çıkarmaktadır.

Biz sıradan bir şehrin mensupları değiliz. Bunu hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Bizim şehrimiz lojistik konumu, üretim potansiyeli, ticari tarihi, doğa ve turizm değerleri, beşeri mozaiği, kültürel canlılığı ile Anadolu kenti görünümünde bir dünya şehridir.

Evet iddialıyız ve rekabeti seven bir kentiz. Rekabet edebilmek için argümanlarımızın da o nebze nitelikli olması gerekiyor. Bugün de bu amaçla toplandık

Bildiğiniz üzere önümüzde bir yerel ve mahalli idareler seçimi var. Bizler buradaki tüm sivil toplum kuruluşları olarak siyasetten ari bir şekilde üyelerimiz ve şehrin geleceği odaklı çalışmalar yapıyoruz. Aynı şekilde bu çalıştayımızda da siyaseti bir kenara koyarak asıl hedefimiz olan şehrimizin çözüm bekleyen konularını sektörel olarak masaya yatıracağız. Sorunları tespit edip çözüm önerilerini ve bu çözümlerin karşındaki olası engelleri belirleyeceğiz.

Bu yüzden katkılarınız, fikirleriniz çok önemli. Bu toplantımızdan çıkan sonuçları büyükşehir belediye başkan adaylarımızla paylaşarak süreçlerini takip edeceğiz, üzerimize düşen noktalarda destek vereceğiz.

Önemli olan sorun olarak gördüğümüz ve çözüm önerileri ile birlikte sunduğumuz konuların adaylarımız nezdinde karşılık bulmasıdır. Biz önceki dönemde de benzer bir çalışma yaptık. Bu dönemde tüm STK’larımızla iş birliği içinde yapmak istedik. Burada kurumların veya isimlerin değil, çalıştaydan çıkacak sorunlar ve çözüm önerilerinin önemine odaklanmamız gerekiyor. Bu sinerji ve ortak akıldan Sakarya kazançlı çıkacak. Bugünün ışığında şehrimizin geleceğini ve değişimini ön görecek bir sonuç raporu çıkaracağımıza inanıyorum. Bugün yapacağımız çalışmanın sonuç raporları adaylarımızın da şehir ile ilgili plan ve projeleri için önemli bir altlık oluşturacaktır.”

Her iki oturumun sonunda masaların temsilcileri, konularına yönelik sorunlar ve çözüm önerileri ve belirlenen önerilere yönelik risk ihtimallerini anlattıkları sunum gerçekleştirdiler.

Haber Tarihi : 14/2/2024
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::