Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ve Sakarya Makine İmalatçıları Birliği (SAMİB) iş birliğiyle, Ticaret Bakanlığı desteği altında yürütülen “Sakarya Uluslararası Makine ve Metal Kümesi” UR-GE Projesi’nin İhtiyaç Analizi çalışmaları başarılı bir şekilde sonuçlandırılarak ortak bir toplantı gerçekleştirildi.

SATSO hizmet binasında gerçekleşen Proje kapsamında düzenlenen ihtiyaç analizi sonuçları ve yol haritası toplantısına SATSO’nun planlanan UR-GE projelerinde yer almak isteyen üyelerine yönelik yaptığı duyurular neticesinde projeye başvuru yapmış 20 firmanın temsilcileri ile birlikte Ticaret Bakanlığı Uzman Yardımcısı Tuğba Demir de katıldı. Demir, KOBİ ve Kümelenme Destekleri hakkında ayrıntılı bilgiler verdi ve UR-GE iyi uygulama örneklerini katılımcılarla paylaştı.

Bunun yanı sıra, projenin İhtiyaç Analizi çalışmasını gerçekleştiren İnovakademi danışmanlık firma yöneticisi Gökhan Erol da analiz sonuçlarını ve ortaya çıkan bulguları katılımcılarla paylaştı. Toplantıda, katılımcılar 36 aylık bir yol haritası üzerinde görüş alışverişinde bulunarak projenin geleceği hakkında fikirlerini paylaştılar.

SATOS Genel Sekreteri Şevket Kırıcı da kürsüye gelerek proje maliyetlerinin %75’i Ticaret Bakanlığı tarafından karşılandığını belirterek proje kapsamında SATSO’nun üyelerine yönelik ortak ihtiyaç analizi, eğitim ve danışmanlık, tanıtım, marka, ticaret heyeti, eşleştirme gibi ihracata yönelik faaliyetler gerçekleştireceğini belirtti. Fazla bürokrasi ile uğraştırmadan hazır alıcı ile eğitim ve danışmanlık sunulacağı ve toplu hareket edilerek eğitimleri ve yurt dışı etkinliklerini toplu şekilde gerçekleştirileceğini belirtti.

Haber Tarihi : 4/3/2024
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::