Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası resmi eğitim/seminer platformu SATSO Akademi'de "İnsan Kaynaklarında Güncel Uygulamalar Eğitimi" Online bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Eğitmen Özlem Yurdanur, katılımcılara geleceğin insan kaynakları ve yapay zekayla olan ilişkisi hakkında bilgiler aktardı.

Gerçekleştirilen online bilgilendirme toplantısında "yapay zeka ve güncel değişimler bizi nereye götürüyor?" "İş hayatının geleceği nereye gidiyor?" başlıklı konular ele alındı.

Eğitmen Özlem Yurdanur, geleceğin insan kaynakları ve iş hayatına hızla giriş yapan yapay zeka hakkında "Pandemiyle birlikte hayatımıza giren bir değişim hibrit çalışma konusunda evden çalışan personelin motivasyonunu yüksek tutamazsak kuruma zarar olarak geri dönüş yapacaktır. Aynı zamanda hayatımıza giren yapay zeka konusunda iş yerindeki insan ve robot dengesinin iyi sağlanması gerekiyor." dedi.

Yapay zekanın İnsan Kaynaklarını tamamen yönetmek için değil, iş sürecini kolaylaştırmak için var olduğunu söyleyen Özlem Yurdanur, bu hususta stratejik planlamanın önemine dikkat çekti.

"İnsan kaynaklarında teknolojinin imkanlarından faydalanırken, stratejiye dikkat etmek gerekiyor. Sistemler çok çalışarak değil, akıllı çalışarak ayakta kalırlar. Bu nedenle gelişen teknolojiyi işimize akıllıca entegre etmemiz gerekiyor. Aynı zamanda İK, bugünkü stratejik ortak olabilmek için çok yol katetti. Gelişen teknolojiyi işimize entegre ederken, aynı zamanda İK'nın iş yerinde sahadaki herkesin arkadaşı konumunda olduğunu unutmamalı, ve iyi bir gözlemci olmaya da özen göstermeliyiz." dedi.


Haber Tarihi : 20/3/2024
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::