Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, resmi eğitim/seminer platformu SATSO Akademi'de "İhracat Destekleri Eğitimi' Online bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Yurt dışı ihracat, ve pazara giriş konularının ele alındığı toplantıda verilen devlet destekleri hakkında bilgiler paylaşılırken aynı zamanda Dr. Türkay Kısa yurt dışı pazarına girişte dikkat edilmesi gerekenler konularında da SATSO Üyelerine detaylı sunumlar gerçekleştirdi.

Dr. Türkay Kısa; "Ticaret bakanlığı destekleri, iş yerlerinin yanı sıra iş birlikleri yapanlara da destek veriyor. Oldukça çoğalan ticaret bakanlığı destekleri, yeni nesil ihracat destekleri diye de adlandırılıyor.

Öncelikle yurt dışı pazarının ne olduğunu, o yolda nasıl ilerleyeceğinizi araştırmakla başlayın. Pazar giriş raporunuzu hazırlayın, ve Türkiye'de bir marka tescili oluşturun. İmalat sektöründe iş yapacaksanız projeniz bakanlık tarafından ön onay aldıktan sonra P oranında ticaret bakanlığının desteklerinden faydalanabileceksiniz. Bir başka dikkat edilmesi gereken husus ise, firma olarak ihracatçı birliğine kesinlikle üye olmalısınız, aksi takdirde destekten yararlanamazsınız." dedi.

Sunumların sona ermesinin ardından soru-cevap bölümüne geçilen eğitim, fikir alışverişlerinin ardından noktalandı. Eğitime katılanlara katılım belgeleri SATSO Akademi üzerinden takdim edildi.

Haber Tarihi : 22/3/2024
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::