Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde “Sakarya İstişare Toplantısı” gerçekleştirildi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Meclis Başkanı Erdem Ercan’ın ev sahipliğinde SATSO Mutfak Sanatları Akademisi’nde gerçekleşen toplantıya AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Genç, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şube Başkanı İsmail Filizfidanoğlu, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Sakarya Şube Başkanı Halil Erol, Sakarya Genç Girişimci ve İşadamları Derneği(SAKARYAGİAD) Başkanı Zafer Bekdemir, Ekonomi Ticaret Derneği (ETD) Sakarya Şube Başkanı R. Şamil Dedeoğlu, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Sakarya Şube Başkanı Rıza Bora, Sakarya Sanayici ve İşadamları Derneği (SASİAD) Başkanı Ali Tamer Birlik, Sakarya Makine İmalatçıları Birliği (SAMİB) Başkanı Fatih Kar, Üretim ve Ticaret Kurulu (ÜTİK) Başkanı Özkan Pınar, Girişimci İş Adamları Vakfı Sakarya Şube Başkanı Baki Demir, Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanvekili Ali Çelik ve SATSO Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Toplantıda Sakarya’nın sosyoekonomik gelişimine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ; “Şehrimizin yönetiminde söz sahibi olan erklerimizi Odamızda ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bizler ekonomi tabanlı Sivil Toplum Kuruluşları olarak belirli aralıklarla toplanıyor, şehrimizin ekonomisi ve üretimi başta olmak üzere her alanda ihtiyaçlarını, sorunlarını tartışarak önemli kararlar alıyoruz. Bu kararlara ilişkin ortak çalışma kültürüyle yol haritamızı belirliyoruz. Yusuf Başkanımız seçimden önce ve de seçildikten sonra her konuşmasında istişareye ne kadar önem verdiğini belirtmiştir. Bizler de bu toplantının istişare kültürü için belirli aralıklarla gerçekleşecek yeni toplantılara vesile olmasını diliyoruz. Sakarya’mız üreten bir şehir ve bu kimliğine yakışır bir şekilde üretimin artarak devam etmesini umuyor ve bunun için çabalıyoruz. Hayatın her alanında olduğu gibi bu süreçte de sıkıntılar yaşasak da iletişim, istişare ve ortak akıl ile tüm sıkıntıların çözülebileceğine inanıyoruz.” dedi.

Başkan Altuğ’un konuşmasının ardından Ekonomi Tabanlı Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları söz alarak görüş, öneri ve taleplerini Başkan Alemdar’a iletti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, toplantı daveti dolayısıyla tüm katılımcılara teşekkürlerini sunarak; “Tek ortak paydamız Sakarya’dır. Bu şehrin gelişmesi adına gerekli planlamaları yapıldı, yapılmaya da devam ediyor. Bizler her zaman istişarenin önemini bildik. Bu şehrin geleceği için herkesin aklı ve fikrine, dayanışmasına ihtiyacımız var. Ortak akıl çok önemli. Şehrimizin gelecek vizyonu, turizm yatırımları, kentsel dönüşüm, sanayi ve üretim sektöründeki ihtiyaçlar ve konut planlama konularını istişare ettiğimiz, çok verimli bir toplantı oldu. Şehrin dinamikleriyle bir ve beraber olduğumuz takdirde şehrimize çok şey kazandırabiliriz. Toplantıya katılan STK temsilcilerine, iş insanlarına ve hassaten SATSO Başkanı Akgün Altuğ ve SATSO Meclis Başkanı Erdem Ercan’a teşekkür ediyorum.

Ak Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci de şehrin ihtiyaçları ve gerek iş dünyasının gerek halkın talepleri doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, gelişim için şehirleşme, eğitim, tarım, turizm, sanayi alanlarının doğru beslenmesi ve değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kentsel Dönüşüm Elzem

Söz konusu toplantıda özellikle konut ve sanayi alanları açısından şehrin ciddi bir kentsel dönüşüme ihtiyaç duyduğu konusu gündeme getirildi. Kentsel dönüşüm ile ilgili eylem ve söylem birliğinin önemine değinilerek olası bir depreme karşı hazırlık anlamında şehrin en öncelikli konusu olması itibariyle ortak hareket ve görüş birliğinde olunmasının önemi vurgulandı.

Mevcut durum değerlendirildiğinde kentsel dönüşüm konusunda sadece kurumların çalışmaları ile değil halkın katkısı ve desteği ile yol alınabileceği ifade edildi. Söz konusu dönüşümün ihtiyaç olan konut ve bölgelerle birlikte sanayi alanlarında da ihtiyaç olduğu ve buna bağlı olarak uygun bölgelerde küçük sanayi siteleri oluşumunun gerekliliği vurgulandı.  Şehrin ileri teknoloji üretim altyapısının oluşturulmasında da küçük sanayilerin varlığının önemine değinildi.

Küçük Sanayi Siteleri

Küçük Sanayi Siteleri kurulmasının kentsel dönüşüme ihtiyaçla birlikte küçük ve orta ölçekli işletmelerin şehir içinde çok sıkışmış olması, kira bedelleri ve alanların büyümek isteyen KOBİ’lere yetmemesi ile bağlantısı olduğu da vurgulandı.

Şehrin Fuar Alanı İhtiyacı

Şehrin her türlü fuar ihtiyacını karşılayacak bir fuar alanı ihtiyacı olduğu da belirtilen toplantıda, özellikle bu yıl 7. si düzenlenecek olan Dış Mekan Süs Bitkiciliği Fuarı’nın şehrin bu alanda markalaşması itibariyle önemli olduğunun altı çizildi. Ayrıca şehirde sektörel anlamda fuar organizasyonlarının artırılması ve yılda en az 3 defa yapılması gerektiği görüşü dile getirildi.

Lojistik OSB Konusunda Görüş Birliği

Planlama aşamasında olan Lojistik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi konusunda hemfikir olan katılımcılar, bu OSB’nin şehrin üretimi ve geleceği açısından önemli olduğu ve en kısa zamanda kurulması konusunda görüş birliğine vardılar.

Sapanca Gölü’nü ve Sapanca’nın dokusunu korumalıyız

Son zamanlarda Sapanca Gölü kıyısındaki artan çarpık yapılaşma ve Sapanca Gölünü beseleyen kaynakların şehrin su ihtiyacı ve menfaatleri doğrultusunda değerlendirilmesinin önemine dikkat çekildi.

Özellikle Sapanca Gölü’nün kenarındaki uygunsuz, yasal olmayan ve çarpık yapılaşmanın bölgenin dokusuna zarar verdiği, bu yapılaşmanın önüne geçilmesi gerektiği mevcutların da gerekirse kaldırılmasının bölgenin turizm dokusu ve Sapanca Gölü’nün kıymetli yapısının korunması anlamında önemli olduğu vurgulandı.


Haber Tarihi : 12/7/2024
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::