Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu'nun önerisiyle,MARKA Doğu MarmaraKalkınma Ajansı kapsamındaki illerde uygulananYeni İş Fikirleri Proje Yarışması'nda ön eleme tamamlandı.

SATSO Yönetim Kurulu  Başkanı Mahmut Kösemsusul'un "İcat çıkartan, eski köye yeni adet getiren, taşın altına elini koyan gençler istiyoruz. Peki, bu müteşebbis ruhla ulaştığımız mesafe yeterlimidir? Elbette değildir.Peki, müteşebbis sayımız yeterlimidir? Elbette değildir. SATSO olarak, şehrimizdeki girişimci sayısını artırmak için çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyoruz." düşüncesiyle desteklediği yarışmada Sakarya'dan 119  proje yarıştı

Sakarya Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Tolga Ballık konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi ;

"Düzenlediğimiz girişimcilik yarışmasına katılarak, girişimcileri gördükçe hedeflerimize bir adım daha yaklaştığımızı hissediyoruz. SATSO Genç Girişimciler Kurulu tarafından geliştirilen ve bölgeye örnek olan Yeni İş Fikirleri Proje Yarışması ile hedeflerimize bir adım daha yaklaşacağımıza inanıyorum. Temeli SATSO' da atılan bu projeyi KOSGEB ve MARKA (Doğu Marmara KalınmaAjansı) destekledi. Ben şimdiden düzenleyenleri de yarışmaya katılacak olanları kutluyorum. İnşallah her yıl tekrarlanır ve desteklenen gençlerin sayısı artar. "Yeni İş Fikirleri Proje Yarışması" 1. Etap mülakatlara katılmaya hak kazanan yarışmacılar t isim listesi ve mülakat saatleri aşağıdaki gibidir. Mülakatlar 20 Eylül Salı günü Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılacaktır. Kazanan yarışmacıların mülakat etabına hazırlıklı gelmeleri yarışmacının yararına olacaktır (Fikirlerini destekleyecek doküman, prototip, sunum gibi). Her yarışmacı için 10 dakikalık vakit ayrıldı.

Bilgi için; İbrahim Pehlivan 0262 332 0144 Dahili: 134 aranabilir.

Kazanan Listesi

MESUT ÇELİK

SUAT YILMAZ

ORHAN CEPHE

KADİR AKBALIK

SAMİ BAHADIR ÇAKMAKÇI

HALİL İBRAHİM KURT

GÖKHAN ALTMIŞSEKİZOĞLU

FATMA YASEMİN ORAN

ERDİNÇ ALMAK

İSMAİL KUL

EMRE BÜLBÜL

UZAY BARIŞ ARAS

ECEVİT SEMİZ

15:00

ENGİN KILIÇ

15:00

Sakarya GGK Başkanı Tolga Ballık görüşmeler sonunda kazanan fikir sahibinin 25 bin TL nakit ödül ve pek çok desteği alacağını belirtti.

Haber Tarihi : 17/9/2011