Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 28. Meslek Komitesi (Temizlik-güvenlik-müşavirlik-ve Danışmanlık Faaliyetleri Meslek Grubu) Üyeleri Adapazarı Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Selçuk Başak'ı makamında ziyaret etti.

SATSO 28. Meslek Komitesi ve Yönetim Kurulu Üyesi Özden Doyuran, Meslek Komitesi ve Meclis Üyesi Emrullah Terzioğlu, Ekrem Seçgin ve Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı İsmail Başavcı'dan oluşan heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Adapazarı Emlak Komisyoncuları Odası Selçuk Başak emlak sektörünün Sakarya'daki durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

SATSO Meclis Üyesi Emrullah Terzioğlu, göreve geldikleri günden bu yana 28. Meslek Komitesi olarak Emlak Komisyoncuları Odası ile sürekli iletişim ve işbirliği halinde olduklarını belirterek "Birlikte güzel çalışmalarımız oldu, bundan sonra da olmasını ümit ediyoruz, tapu müdürlüğünde yaşanan sektörel sıkıntıları minimize etmek, emlak sektöründe hizmet verenlerin kayıt altına alınarak yapılan mesleğin saygınlığını artırmaya yönelik çalışmalarımız oldu" dedi.

 Meslek komitesi olarak sektörel faaliyetleri hakkında da bilgi veren Emrullah Terzioğlu, emlak müşavirlerini yakından ilgilendiren, %40 sorunu ve 18. Madde uygulaması üzerine belediye ile görüşmelerinin devam ettiğini ve özellikle ticari arsalar hususunda bu soruna bir çözüm beklediklerini dile getirdi. Emlak sektörünün mevcut durumuna da göndermede bulunan Terzioğlu, sektörün Pazar payının %20'sini ilgili web siteleri, internet üzerinden alışveriş ve müteahhitler tarafından birebir satışlar almaktadır. Sakarya'da emlak komisyonculuğu profesyonel insanlar tarafından yapılıyor, bu doğrultuda hem Emlak Komisyoncuları Odası hem de SATSO 28. Meslek Komitesi olarak bizler çaba göstermekteyiz" dedi. Sadece konut ve gayrimenkul alanında değil OSB'lerin doluluk oranının artmasında emlak komisyoncularının önemli katkıları olduğunu dile getiren Terzioğlu, Emlakçılık alanında mesleki kalitenin yükseltilmesi amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında Sakarya Üniversitesi'nde Emlakçılık Meslek Yüksekokulu'nun da açıldığını ve stajyer öğrencileri yetiştirdiklerini ifade etti.

Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Selçuk Başak ise günümüzde henüz emlakçılığın bir meslek olarak kabul edilmediğini, emlak danışmanlık ofisi açabilmek için vergi dairesine kayıt yaptırmanın yeterli olduğunu belirterek sektörle ilgili bir kanun çıkarılmadığı için mesleğin dikkate alınmadığını ancak yasa ve kanun çalışmalarının yeni başladığını ifade etti. Başak konu ile ilgili olarak "Kanun koyucularla uygulayıcıların iletişim halinde olması çok önemli, kanunlar konulurken uygulama ve pratikte nasıl kolaylıkları ve zorlukları olabileceğini mesleği icra edenler bilir" şeklinde konuştu. 18. Madde uygulaması ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Başak, 18. Maddenin doğru anlaşıldığı takdirde adil bir uygulama olduğunu bu sebeple konu ile ilgili bilinçlendirme ve bilgilendirmenin çok iyi yapılması gerektiğini ifade etti.

SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Özden Doyuran ise sektörle ilgili kanun çıkarılması konusunda kendisinin iştigal konusu olan özel güvenlik firmalarının kurulması ile ilgili kanun çıkarılması aşamaları hakkında bilgi vererek ısrarcı bir şekilde sektöre ve mesleğe sahip çıkılması gerektiğini ve bunun için birlik ve beraberlik içinde hareket etmenin önemli olduğuna dikkat çekti. Doyuran, bir çatı altında toplanmanın önemini vurgulayarak TOBB Sektör Meclisi'nde emlak sektörünün de yer alması için de gayret gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Söz konusu ziyaret mesleki sıkıntıların dile getirilmesi ve karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

 


Haber Tarihi : 16/3/2012
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::