Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) yazısına atfen, "Yeşil Mutabakat Eylem Planı"nın "Yeşil Finansman" başlığındaki "3.2. Ülkemizde yeşil finansmanın gelişimini sağlayacak ekosistemin geliştirilmesi" hedefi ile benimsenen "3.2.5. Sürdürülebilir bankacılığın geliştirilebilmesine yönelik bir yol haritasının belirlenmesi" eyleminin sorumluluğu ve koordinatörlüğünü üstlenen BDDK tarafından "Sürdürülebilir Bankacılık Stratejik Planı Taslağı"nın hazırlandığı bildirilmektedir.

Paris İklim Anlaşması ve Avrupa Yeşil Mutabakatı uyarınca sera gazı emisyonlarının azaltılması faaliyetlerine yönelik finansmanın desteklenmesine, iklim değişikliği kaynaklı finansal risklerin yönetilmesine ve sürdürülebilir bankacılık faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik yol haritasının belirlenmesi amacıyla hazırlanan taslak ekte sunulmakta olup olabilecek görüş ve önerilerinizin 22 Aralık 2021 tarihine kadar Odamız Ticaret ve Belgeler Müdürlüğü'ne (E-posta: [email protected]) bildirilmesi hususunu bilgilerinize sunarız.

Taslağa ulaşmak için tıklayınız.

Haber Tarihi : 20/12/2021