KARAR:1

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesine bağlı olan İNARO öğrenci topluluğu

bünyesinde kurulan Demirağ İNARO Sabit Kanat İnsansız Hava Aracı Takımı için üreteceği insansız hava aracı için sponsorluk yapılması hakkında girişimleri ve talepleri vardır.

  Yapılacak olan sponsorluk anlaşmasının hem Ticaret ve Sanayi Odamız üyelerimize teşvik etmek hem de genç girişimci öğrencilere destek olmak amacı ile Yerel basında haber yapılasına ve söz konusu proje hakkında sponsorluk yapabilecek firmalara duyurular  yapılmasına Odamızın bütçesinin müsaitlik duruma göre söz konusu projeye Odamız tarafından destek verilmesi için Yönetim Kurulumuz tarafından gerekli çalışmaların yapılmasına.16.11.2021.48

 KARAR:2

Ekonomi sektörlerinden hep üretim, ticaret ve hizmet istenir. Bu sektörlerin kuruluş amaçları da budur zaten. Bu birimlerin gerek devletle ilişkileri ve icraatları, gerekse kendi aralarında yatay ilişkileri, ticaret kanunu, iş kanunu ve diğer ilgili kanunlarda düzenlenmiştir. Zaman; tekniği, bilişimi ve iletişimi değiştirmiş ancak değişen yapılar karşısında kanunlar hiç değişmez aynıdır. Karşılaştıkça fark ettiğimiz bu demode ve yapıya zarar veren kanunları tek tek ayıklamak ve bizzat ilgililere iletmek için , ilgili bakanlık yetkililerini bölgesel toplantılara davet etmek ve diğer ekonomi tabanlı sivil toplum örgütleri ile de istişare yaparak muzdarip olduğumuz kanunları aktarmanın, geleceğimiz için çok faydalı olacağını düşünüyoruz.

2019 yılında Kocaeli’de banka müdürleri ile bölgesel toplantı yapılmış ve Sayın Rıfat HİSARCIKLIOĞLU’da aynen şu tabiri kullanmıştı; “ Bankalarla ilgili çok istek ve sorunlarınızı bizlere ilettiniz. Aha Banka genel müdürlerini ve yetkililerini getirdim derdinizi anlatın.” Aynı performansı Ticaret Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı yetkililerini getirilmesinde de bekliyoruz.

Not: Şayet böyle bir durumun gerçekleşmesi ihtimali olursa buna hazırlanmamız için program öncesinde bizlere  bildirmenizi talep ederiz.16.11.2021.48

            KARAR:3

Tacir ve sanayici sıfatı ile zaman zaman Ticaret ve İş Hukuku çerçevesinde Adalet sarayları ile muhatap oluruz.

Bu süreçte Avukata vekalet versek bile konunun muhatabı işçi ise sonuç başlangıçta belli. Ayrıca bu tür davalarda davacıları veya davalıları temsil eden avukatlarda ihtisaslaşma yok. Oysa bizlerin avukatlarının ihtisaslı olması gerektiğini düşünüyoruz. İhtisasın temeli de aynı konularda ki yaşanmış tecrübelerdir. Bu nedenle hep aynı davalara bakan (T.T.K. ve İş Kanunu) Avukatlarımız olsa çok daha az mağduriyet yaşayacağımızı düşünüyoruz.

Sonuç olarak; Odamız biri T.T.K. davalarına bakacak diğeri de iş hukukuna bakacak iki avukat belirlese,

Bu avukatlar SATSO adına üyelerine hizmet verse (ancak dava ücretlerini de üye müvekiller ödese) hem üyelere hizmet açısından hem de davaların güvenilirliği açısından daha iyi sonuçlar alınacağını düşünüyoruz.

Gereği öneri olarak tarafınıza sunulur.16.11.2021.48

KARAR:4

Meslek grubumuz ile ilgili genel sorunlar tartışıldı.16.11.2021.48

KARAR:5

Dilek ve temenniler dinlendi.16.11.2021.48


Haber Tarihi : 3/1/2022
Paylaş