KARAR:01 
Malumunuz birçok iş kolunun odası var. Örneğin Eczacılar Odası vb. odalar gibi, Bu odaların kendi içinde mesleki kuralları ve disiplini düzenleyici mesleki kuralları oluşturulmuş ve işliyor.
 Meslek odası olmayan illerde ticareti düzenleyici kuralların uygulanması sorumluluğu Ticaret ve Sanayi Odaları ve Meslek Komitelerine düşmektedir. 
Fakat Ticaret Odalarının düzenleyici ve yaptırım ağırlığı, meslek odalarının yetki ve yaptırım ağırlığı kadar değildir. Bu sebeple, meslek odası olmayan iş kollarının Ticaret ve Sanayi Odalarından beklentisi şudur; 
Meslek Komitelerinin kendi üyesi olan, haksız rekabet yaratan, ticareti bozucu, kötü niyetli, ahlaksız ticaret yapan ve meslektaşlarca bu ahlaksız ticareti bilinen, kötü niyetli ticarethaneler ve tüccarları disiplin kuruluna sevk etmeleri ve bunun sonunda kınama cezası almaları bir sonuç getirmez.
Ticaret ve Sanayi Odalarının üyelerine sahip çıkması, ticareti düzenleyici kurallar oluşturması için daha yetkili kurullar oluşturulması, meslek grubu üyelerinin ticaretlerini yürütmek için Ticaret ve Sanayi Odaları dışında başka bir Odaya ihtiyaç duymaması için ve ticaret erbaplarının bunu hissetmesi sağlaması için Yönetim Kurulumuz tarafından gerekli çalışmaların yapılarak, konunun özellikle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmasına.20.07.2022/50

KARAR:02
Meslek grubumuz ile ilgili genel sorunlar tartışıldı. 20.07.2022/50

KARAR:03
Dilek ve temenniler dinlendi. 20.07.2022/50

Haber Tarihi : 29/7/2022
Paylaş