Sayın 29. Meslek Grubu Üyemiz,

Özel Eğitim Kurumları Kanunun 12. Maddesinde belirtilen “Okulların su, doğalgaz ve elektrik ücretlendirilmesi, resmi okullara uygulanan tarife üzerinden uygulanır.” hükmü gereğince ilimizdeki Özel Öğretim Kurumlarının ücretlendirilmesinin resmi okullara uygulanan tarife üzerinden yapılması için gerekli düzenlemenin yapılması talep edilmiştir.

SASKİ'den gelen cevabi yazıda;

"Abonelik işlemleri Kurumumuzun bağlı olduğu mevzuat çerçevesinde gerçekleştirilmekte olup, Sakarya Su Ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Tarifeler Ve Abone Hizmetleri Yönetmeliğinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okullara aynı tarife üzerinden işlem yapılması hükmü yer almaktadır. Bu bağlamda, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel okullara gerekli evrakların ibraz edilmesi ve şartların sağlanması halinde abonelik işlemleri resmi okullara uygulanan tarife üzerinden düzenlenmektedir." hususlarına yer verilmiştir.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi SASKİ Daire Başkanlığı'ndan gelen Özel Öğretim Kurumları Tarife Uygulaması ile ilgili cevabi yazısına ulaşmak için tıklayınız.

Haber Tarihi : 27/1/2023
Paylaş