Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Ağaç Sanayi ve Orman Ürünleri sektör grubu temsilcisi 25. Meslek Komitesi, sektör temsilcisi üyeleriyle istişare toplantısında bir araya geldi.

Komiteden SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Arabacıoğlu, Komite Başkanı Fevzi Gürsoy, Başkan Yardımcısı Halil Boğaçayır, Komite Meclis Üyeleri Mehmet Cem Demircioğlu ile İsmail Koçak ve Komite Üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Adalet ve Kalkınma Partisi Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli, Sakarya Orman Bölge Müdürü Önder Terzi ile sektör temsilcisi üyeler iştirak etti.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren 25. Meslek Komitesi Başkanı Fevzi Gürsoy, “Ekim ayında gerçekleştirilen SATSO organ seçimlerinin ardından geçen 8 ay zarfında üyelerimizin sektörel konuları ile ilgili detaylı çalışmalar yaptık. Bu süreçte ilçe toplantılarımız kapsamında Hendek, Geyve, Pamukova, taraklı ilçelerimizde üyelerimizle bir araya geldik. Üyelerimizin sorunları, çözüm önerileri üzerine değerlendirmelerde bulunduk. İlçe bazlı üye çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bunun yanı sıra sektörel yol haritamızı belirlemek, çalışmalarımızın etkinliğini artırmak buna bağlı olarak yıllık iş planlarımızı oluşturmak ve verimli bir süreç yönetmek adına “25. Meslek Komitesi Sektörel Çalıştayı”nı gerçekleştirdik. Bu çalıştayda bünyesinde faaliyet gösteren üyelerimizden gelen görüşleri değerlendiriyoruz. Çalıştayımıza katılamayıp bugün burada görüş vermek isteyen üyelerimizin de değerlendirmelerini dinlemekten memnuniyet duyarız. Davetimize katılarak bizleri onurlandırdığınız için teşekkür ederim.” diye konuştu.

Ak Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, “Sektörel anlamda istişaremizi her anlamda sürdürmemiz gerekiyor ve bu gibi toplantılar da buna olanak sağlıyor; emeği geçenlere teşekkür ederim. Eskiden ihalelerde sektör temsilcisi arkadaşlarla bir araya geliyorduk şimdi e-ihale var ve bu sistem ile ilgili de birtakım sıkıntılar yaşanabiliyor. Şu anda her sektör gibi yaşadığımız en büyük problem nitelikli istihdam sorunudur. Nitelikli bir çalışan bulmak çok zorlaştı. Kaynarca’da  kurulma aşamasında olan bir kooperatif ve  Mobilya İhtisas OSB var. Sektör bu anlamda hızla ilerliyor. Bugün burada bir araya gelmemize vesile olan SATSO 25. Komite’mize ve katılan tüm sektör temsilcilerimize teşekkür ediyorum.

Sakarya Orman Bölge Müdürü Önder Terzi, sektörün bir paydaş olduğunu ve ihtiyaçlarına göre çalışmalarını planladıklarını vurgulayarak 25. Komiteye iş birliği ve düzenlenen toplantı için teşekkür etti.

Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli, Kaynarca’da bulunan meslek liselerinde mobilya bölümlerinin artırıldığını ve orman meslek lisesi kurulması gibi bir girişimde bulunduklarını belirtti. Kaynarca’nın bu sektörde Türkiye’nin sayılı üretim merkezlerinden biri olacağını ve Belediye’nin de sektörün daima destekçisi olacağını vurgulayarak toplantıyı düzenleyen 25. Meslek Komitesi’ne teşekkür etti.

Konuşmaların ardından toplantının devamında Sakarya Milli Eğitim İl Müdürlüğü Mesleki Eğitim Koordinatörü Ali Pişkin tarafından MESEM Bilgilendirmeleri gerçekleştirildi.

Haber Tarihi : 13/7/2023
Haber Medya
Paylaş