“Sigorta Haftası” sebebiyle SATSO 16. Meslek Komitesi basın toplantısı düzenlendi.

16. Meslek Komitesi Üyelerinin ev sahipliği yaptığı etkinliğe SATSO Başkan Vekili Cem Gün, SGK İl Müdürü Erhan Çavuş, MÜSİAD Sakarya Şube Başkan Vekili Osman Eminler, SATSO meclis üyeleri ve birçok STK temsilcisi katılım gösterdi.

Basın toplantısında konuşan SGK İl Müdürü Erhan Çavuş, “Sigortacılık anlamında bu konuşulanlar devlet tarafı olarak beni çok mutlu ve memnun etti. Tabi sosyal güvenlik kurumu olarak biz insan tarafını sigortalayan tarafız. Bizim de en önemli amaçlarımızdan bir tanesi sigortalı olma bilincinin yükseltilmesi, bunu hedefliyoruz. Sizlerin yaptıkları ile bizlerin amaçladıkları bir noktada birleşiyoruz. Sakarya’da birlikte çalışmayı temenni ediyorum ve başarılar diliyorum.” dedi.

SATSO Başkan Vekili Cem Gün, “SGK iş kur bu tip devlet kurumlarının temsilcileri bizler ile sıkı şekilde çalışıyor. 250 bin sigortalı çalışanımız var, sosyal ve yapısal sorunlarla da ilgilenmek zorundayız. Sakarya daha fazla büyüyecek ve genişleyecek biz istiyoruz ki kontrollü büyüyelim. Sanayi alanında tarım alanında yapıyoruz, şehre zarar vermeyen turizme zarar vermeyen sanayi gelsin istiyoruz. Bu toplantıyı yaptıkları için meslek komitesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SATSO meclis üyesi Behlül Bayrak, “Katılanlara teşekkür ediyorum. 16. Meslek komitesinin bu dönemki faaliyetle birlik ve beraberlik çabalarını takdir ile karşılıyoruz. Akgün başkanımızın liderliğinde tüm komitelerimize eşit mesafede hizmet etmeye çalışıyoruz. Birlikteliğimiz hayırlara vesile olsun, sigortalılık haftası hayırlı olsun.” dedi.

SATSO meclis üyesi Adem Bilgen, “Her yaptığımız iş için sigorta bedeli kesiyoruz, sigorta hayatımızın içinde kendimizi garantiye alıyoruz. En son Maraş depreminde ödemiş olduğu bedeli gördük bizim için çok önemli sigorta. Tekrar sigorta haftası hayırlı olsun.” dedi.

SATSO meclis üyesi Ayhan Akdağcı ise “Sigortacılık çok zor bir iş, devamlı bilgi isteyen bir iş, depremde 10 ilde sigortalılık oranı yüzde 33, Sakarya olarak bizde deprem bölgesindeyiz, vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendirmeliyiz.” diye konuştu.

Haber Tarihi : 29/9/2023
Haber Medya
Paylaş