Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Ulaşım/Taşımacılık Grubu temsilcisi 19. Meslek Komitesi öncülüğünde sektör temsilcisi üyelerin katılımıyla istişare toplantısı gerçekleştirildi.

SATSO hizmet binasında gerçekleşen ve Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ’un da iştirak ettiği, Komite Başkanı Orhan Şeşen, Komite Meclis Üyesi Emrah Kadir Atan ve Yalçın Can ile Komites Üyeleri Alper Fevzi Altay ve Yunus Emre Elbek’in ev sahipliğindeki toplantıda sektördeki sorunlar, çözüm önerileri ve çözümün önündeki engellere yönelik fikir alışverişinde bulunuldu, talepler değerlendirildi ve komitenin 2024’e yönelik çalışmaları şekillendirildi.

Toplantıya katılımcıları selamlayan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ; “Sakarya’da tüm çalışmalarımızın ortak amacı her alanda üretimi arttırmak üzerine. Organize sanayi bölgelerimizi büyütmeyi yeni organize sanayiler eklemeyi hedefliyoruz. Yatırım artarsa yeni tesisler hayata geçer ve bu tesislerin hayata geçmesi istihdam yaratır, sizlerin faaliyet yürüttüğü nakliye ve personel taşımacılığı için yeni fırsatlar da yaratır. Sakarya’da üretimin artması her alana olumlu yansıyacaktır. Oda olarak üyelerimizi dokunmaya gayret ediyoruz. Taleplerini hem burada hem de Ankara’daki TOBB öncülüğündeki temaslarımızla çözmeye çalışıyoruz. 34 meslek komitelerimizin sorunlarını problemlerini çözmeye çalışıyoruz. Yeni bir yıla giriyoruz ve ülke olarak ekonomik anlamda kaybettiğimiz birçok şeyi önümüzdeki 2-3 yıl tolere etmeye çalışacağız. Hedefimizi arttırırsak amacımıza ulaşmış olacağız. Yeni yılda hepinize iyi dileklerimi sunuyorum. Sektörel birliğinizin odamız çatısı altında daha da artmasını diliyorum.” dedi.

Toplantıda Komite Başkanı Orhan Şeşen ve komite üyelerinin ortak yaptığı açıklamada özetle şunlar dile getirildi; “Şehirde sektörün devamlı problemlerinden olan ve önüne bir türlü geçilemeyen, gerekli denetim ve takibin ne yazık ki yapılmadığı, personel ve öğrenci taşımacılığı yapan şirket ve bireysel araçların en büyük sorunlarından birisi plakasız, korsan taşımacılığın şehirde devam etmesidir. Bu konuda ilimizdeki kurumlarla ve Odamız öncülüğünde ilimizdeki sektör temsilcisi kuruluşlarımızın da paydaşlığında her bir üyenin, her bir bireysel üyemizin desteğiyle şehrimizde devam eden plakasız araçlarla yapılan taşımacılığın sonuna kadar karşısında olmaya devam edeceğiz.

Fabrikaların kendi personelini taşımak için mali değeri olmayan ‘S’ plaka talebi son zamanlarda oldukça dile getirilir bir hale gelmiştir. Bu talep tamamen tek tarafın düşünüldüğü ve diğer tarafta şehirde hakkıyla ulaşım ve taşımacılık alanında faaliyet gösteren bireyleri mağdur eden bir durumdur. Kendi sektörümüzü, üyemizi, meslektaşımızı korumak için bu durumun karşısındayız. Bugün ‘S’ plakası olmayan araçların denetim ve takibinin bile zorlanıldığı bir süreçte, mali değeri olmayan plakaların verilmesi durumunda denetimleri bugünden daha zor olacaktır. Bizler bugün faaliyet gösterebilmek için maddi değeri olan plakaları alıp araçlarımıza takmak zorundayken, mali değeri olmayan plakaları gün yüzüne çıkarmak tamamen sektörümüzde faaliyet gösterenlere haksızlıktır.

Sakarya büyüyen ve büyümeye devam eden bir şehir olarak diğer büyükşehirlerin bağlantısında olan, güzergah üstünde kalan, ulaşımın kolay olduğu, karasu limanının da faaliyete geçmesiyle sanayileşmenin giderek arttığı ve yatırımcının tercih ettiği bir şehir haline gelmiştir. Bu durumda Sakarya’da ticaret yapan Sakarya esnafının birbirini tutması ve desteklemesi yine Sakarya esnafının büyümesi ve gelişmesi için en büyük ihtiyaçtır. Şehir içinde süren tatlı rekabet ortamında kazananın yine Sakarya ve Sakaryalı ticaret erbaplarının olacağı bir hayal değildir. Burada en büyük sorumluluk bizlere düşüyor. Gelecekte kendi şehrimizde ikinci planda olmak yerine, birlikte büyüyen ve gelişen, şehrimize yakışacak marka değerlerine sahip firmalar olmak bizim elimizdedir.” diye belirtildi.

Komite Üyelerinin yaptığı ortak açıklamaların ardından sektörel konularda karşılıklı fikir alışverişi yapıldı

Haber Tarihi : 26/12/2023
Haber Medya
Paylaş