KARAR:1
Kuyumcu piyasasındaki ürün satışlarında bilgi fişine gram ve ayar bilgisi yazılmadığı, sadece barkod numarası yazıldığı hususunda şifahi şikayetler Meslek Komitemize gelmiştir. 
Sadece barkod numarası ile yapılan satışlar sakıncalar doğurmaktadır. Sadece barkod numarası ile satış yapılmasının önüne geçilmesi, sektörümüzde yaşanan şikayetlerin ve olumsuzlukların hakemi olarak bir kurul oluşturulması hususunda Sakarya Kuyumcular Derneğine tavsiye amacıyla yazı yazılması hususunun, sektörümüzdeki şikayetler ile benzeri birçok ahlaksız ticaretin önüne geçmek ve mesleğimizi daha güvenilir iyi şartlarda yapılabilmesi için Meslek Komitemizin ve Odanın Disiplin Kurulunun yetkilerinin ve yaptırımlarının arttırılması hususunun Yönetim Kuruluna arzına. 
Ayrıca haklı bir serzeniş olarak şunu ilave edebiliriz; bizim Mesleğimizi düzenleyeceğimiz ve yaptırımlar uygulayacağımız müstakil bir odamız yok, biz Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı bir meslek grubuyuz, bir başka odaya ihtiyaç duymadan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası üzerinden gerekli düzenlemeleri ve yaptırımları yapabilmeliyiz. Sektör temsilcisi olarak Meslek Komitemizin yetkilerinin arttırılması hususunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ ne yazı yazılmasına.10.01.2024/16

KARAR:2
Meslek grubumuz ile ilgili genel sorunlar tartışıldı.10.01.2024/16

KARAR:3
Dilek ve temenniler dinlendi. 10.01.2024/16

Haber Tarihi : 18/1/2024
Paylaş