Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini yürüten Tekstil, Brode ve Konfeksiyon sektör temsilcisi 24. Meslek Komitesi organizasyonu ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) iş birliğiyle “Yenilenen İşbaşı Eğitim Programı” bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

SATSO hizmet binasında genel katılıma açık şekilde gerçekleşen eğitime Komite Başkanı Necmettin Koçak ile Meclis Üyeleri Tekin Baydar ve Özkan Karabulut ev sahipliği yaparken çok sayıda SATSO üyesi firma temsilcilerinden de katılım gerçekleşti.

Yenilenen İşbaşı Eğitim Programı hakkında sunum gerçekleştiren İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Emel Bahçıvancı ve Şube Müdürü Nurullah Karataş katılımcılara ayrıntılı bilgiler aktardılar.

Eğitimde genel olarak şu bilgiler paylaşıldı: “İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak ve istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla hayata geçirilen İşbaşı eğitim programının kapsamı genişletildi.

Yapılan değişikliklerle taahhüt edilen istihdam oranı %70’ten %60’a çekilerek istihdam etme süresi de eğitim süresinin 3 katından 2 katına indirildi. Bu gelişmeyle birlikte açılacak kurs ve program sayısında önemli bir artış beklenmekte ve işgücü niteliğinin artırılması ve sürdürülebilir istihdamın da sağlanması hedeflenmektedir.

İşbaşı eğitim programının birçok sektöre açık olduğunu da dile getiren İŞKUR yetkilileri; “İşbaşı eğitim programlarında hizmet, perakende, turizm ve diğer sektörlerde 3 ay, bilişim, enerji ve imalat sektörlerinde ve ilgili mesleklerde 6 ay, bulut bilişim uzmanı, yazılım geliştiricisi, yazılım mühendisi ve yazılım tasarımcısı gibi “geleceğin meslekleri” olarak belirlenmiş olan mesleklerde 9 ay süreyle eğitim programları düzenlenebiliyor. Gerekli şartları sağlayan işletme ve çalışanlar programa başvurularını kolaylıkla yapabilmektedirler.” dedi.

Eğitimi değerlendiren 24. Meslek Komitesi Başkanı Necmettin Koçak; “Komitemizin organizasyonunda çok verimli bir eğitim gerçekleştirdik. İşbaşı eğitim programı birçok sektörü kapsayan işletmelerin nitelikli istihdama ulaşması ve nitelik kazanmak isteyen gençlerimizin de işyerinde pratik eğitim alabildiği çok verimli bir program. Bizler de hem komitemize mensup üyelerimiz hem de Odamızın diğer üyeleri ve tüm kamuoyuna açık şekilde İŞKUR temsilcilerimizin de destekleriyle eğitimimizi gerçekleştirdik. Katkı verdiğini umuyoruz, katılan herkese teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Haber Tarihi : 26/3/2024
Haber Medya
Paylaş