Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren, çoğunluğunu makine ve otomasyon sistemleri üreticilerinin oluşturduğu 33. Meslek Komitesi istişare toplantısında üyeleriyle bir araya geldi.

33. Meslek Komitesi Başkanı İlker Çatalbaş, Başkan Yardımcısı Bora Ali Atalay, Meclis Üyeleri Günay Güneş, Şenol Çalışkan ve Fatih Kar ile Komite Üyeleri Emre Beşir ve Özcan Kaplan’ın organizasyonuyla gerçekleştirilen istişare toplantısına SATSO Meclis Başkanı Erdem Ercan, Yönetim Kurulu Başkanvekili Cem Gün, Yönetim Kurulu Üyeleri ve komiteye mensup sektör temsilcisi üyeler iştirak etti.

Sektörel fikir alışverişi ve istişare amacıyla gerçekleşen toplantıda akıl birliği havası esti, komite temsilcileri tüm üyeler ile ayrı ayrı ilgilenerek görüşlerini dinledi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Komite Başkanı İlker Çatalbaş, 33. Meslek Komitesinin sektörel birlik ve gelişimin sağlanması adına gerçekleşen çalışmalarında üyelerinin görüşleriyle çok daha verimli olunacağına vurgu yaparak şunları dile getirdi: “İstişare toplantımızda üyelerimizle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyoruz. 33. Meslek Komitesi olarak Odamız SATSO çatısı altında sektörümüzün Sakarya’da gelişimi ve bu gelişimin ulusal sonrasında da uluslararası alanda etkili ve örnek olması için çabalıyoruz. Sakarya’mız sektörümüzde önemli işlerin yapıldığı bir şehir ve birçok AR-GE ürünü buradan çıkıyor. Hep birlikte sektörümüzün çok daha gelişimi ve sorunlarının çözümü için çalışacağımıza inanıyorum.” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanvekili Cem Gün; “Makine ve otomasyon sistemleri, ülkemiz sanayisinin ilerlemesinde ve küresel rekabet gücümüzü artırmada hayati bir rol oynamaktadır. Genel çerçevede, bu sektördeki her yenilik, ekonomimizin büyümesine ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamaktadır. Sizlerin inovatif vizyonu ve üretkenliği ilimizin global pazardaki duruşunu ve kalitesini temsil ediyor. İlimizde ilk kümelenme örneğini de sizlerle gerçekleştirdik. Ülkeye örnek olacak başarılı bir çalışma oldu. Bunun yanı sıra sektörde yaşadığınız sorunlar aynı zamanda ilimiz ve ülke ekonomisini de etkileyen sanayicimizi geriye çeken sorunlardır. Özellikle dünyanın değişen yüzüyle birlikte bu değişime hazırlanmak anlamında gelişime açık sektörlerin desteklenmesi büyük önem taşıyor. Dolayısıyla komitemizin çalışmaları paralelinde bizler de sizlere destek olmak anlamında gerekli girişimlerde bulunuyor, sizlerin emeklerinin verimi için gayret ediyoruz. Bugünkü toplantımız da sorun, çözüm önerisi, bilgi, deneyim paylaşımı yaparak daha güçlü ve inovatif çözümler üretmek için mükemmel bir fırsat. Bugün burada yaratacağımız iş birliği, sadece firmalarımızın değil, Sakarya’nın geleceğini şekillendirecektir.” dedi.

SATSO Meclis Başkanı Erdem Ercan; “Birlik ve beraberliğin rekabetin yanı sıra iş birliği gücünün ön plana alındığı bir günde istişare için bir aradayız. Marka şehir Sakarya’mızın gelişimi için komite ve komitelerimizin çalışması çok değerli. Hepinizin sektörel rekabetinin yanı sıra güçlü bir iş birliyle beraber Sakarya‘mızı ön plana çıkarmak için sorumluluğa sahipsiniz. 2022 yılından 2024 yılına kadar 34 komitemizde, 800  komite toplantısı, 3395 tane karar çıktı. 33. meslek komitemizde de 21 toplantı, 91 tane komite kararı çıktı. Bu demek oluyor ki SATSO üyeleri için elinden geleni yapıyor. Beklentimiz üyelerimizden gelen geri bildirimlerle ortak projelerde, istişarelerle beraber daha da başarılı olacağımız çalışmalar içinde bulunmaktır. Önceliğimiz her zaman Sakarya diyoruz.” dedi.

Başkanların konuşmalarının ardından SATSO Genel Sekreteri Şevket Kırıcı tarafından Oda çalışmaları ile Makine ve Metal UR-GE Projesi hakkında bilgi verildi, sunum gerçekleştirildi. Sonrasında SATSO Yönetim Kurulu Üyesi ve DOMİ OSB Başkanı Turgay Çelik OSB çalışmaları ve gelinen son nokta hakkında bilgiler paylaştı.

Toplantının devamında davetli üyeler söz alarak görüş, öneri, talep ve sorularını dile getirdi. Komite Başkanı ve Üyeleri de taleplere cevap verdi, çalışmaları ve projeleri tanıttı.

Haber Tarihi : 14/7/2024
Haber Medya
Paylaş