Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren, çoğunluğunu ısıtma, soğutma ve mekanik tesisat sektör temsilcilerinin oluşturduğu 7. Meslek Komitesi, Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen 2024-2025 eğitim dönemi Ahilik Haftası kapsamında düzenlenen geleneksel önlük giydirme törenine katılarak destek oldu.

Sakarya'nın önemli eğitim kurumlarından Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2024-2025 eğitim öğretim dönemine, geleneksel Ahilik Haftası etkinliği ile başladı.

Okul Müdürü Sedat Abuç’un ev sahipliği yaptığı, Komite Başkanı Erdem Yaşar ve Komite Üyelerinin katıldığı etkinlikte Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen "Önlük Giydirme Töreni" kapsamında, Ahilik kültürünün önemi bir kez daha vurgulandı.

Törene Sakarya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fatih Bayramçavuş, Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü MESEM Koordinatörü Ali Pişkin, Adapazarı MESEM Müdürü İrfan Karaçayır, Sakarya Tesisatçılar Odası Başkanı Emre Muti de katıldı.

SATSO 7. Meslek Komitesi Başkanı Erdem Yaşar, öğrencilerin ahilik geleneğini öğrenmeleri ve meslek hayatlarına bu bilinçle adım atmalarının önemini vurguladı. Başkan Yaşar; “Ahilik, dürüstlük, yardımlaşma ve dayanışma üzerine kurulu bir esnaf kültürü olup, toplumun birlik ve beraberliğini pekiştiren önemli bir mirastır. Ahilik Haftası, bu güzel anlayışı yaşatmak için bir fırsattır. Bizler de geleceğin ahileri olacak gençlerimize bu hafta vesilesiyle bir önlük giyme töreni gerçekleştirdik. Meslek hayatlarının da gelecekleri kadar parlak olmasını diliyorum.” dedi.


Haber Tarihi : 14/10/2024
Haber Medya
Paylaş