3. Osb’deki Atık Sorunu Çözülüyor

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini sürdüren “SATSO Çevre Komisyonu” son günlerde kamuoyunda yer alan 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan firmalardan tahliye edilen atıklar ile ilgili gerçekleştirdiği araştırma raporunu Başkan Akgün Altuğ’a iletti.

Sorun kontrol altına alındı

SATSO Çevre Komisyonu Başkanı Tuncer Açan,  3. OSB Müdürü İsmet Altuntaş ile konu ile ilgili görüştüklerini belirterek şunları dile getirdi:

 “3. OSB Müdürü ile yaptığımız görüşme neticesinde yaşanan aksaklığın giderildiği bilgisini aldık. Bölgede her işletmenin kendisine ait bir arıtma tesisi kurulmuş. Bunların haricinde bir de 3. OSB’nin merkezi bir arıtması mevcuttur. Her firmanın atıkları kendi arıtmasında arıtıldıktan sonra, 3. Organize’nin merkezi arıtmasına yönlendiriliyor. Burada da arıtıldıktan sonra doğaya bırakılıyor. Yaşanan olayda firma veya firmalardan merkezi arıtmaya ani deşarj olması sebebiyle bir sıkıntı oluştuğu bilgisini aldık. Atıklardan alınan örnekler teknik laboratuara gönderilerek hangi firma veya firmalardan kaynaklandığı araştırılıyor.

Tedbirler Alınıyor, 3 Ay İçinde Hazır Olacak

Ancak bu süre zarfında sorun büyük ölçüde kontrol altına alınmış durumda. Bundan sonraki süreçte benzer olayların yaşanmaması için tedbir amaçlı yeni bir mekanik ve elektronik sistem üzerinde de çalışmalar hızla başladı. Sistemin en geç 3 ay içerisinde tamamlanması bekleniyor. Bu yapılanma sürecinde de işleyişin sorunsuz bir şekilde devamlılığı da sağlanmış durumdadır.”

Başkan  Akgün Altuğ, gelecek nesillere bırakılacak yegane şeyin korunmuş bir çevre, sağlıklı bir doğa ve temiz bir yaşam alanı olduğunu belirterek “Sanayileşirken, üretirken bu hassasiyetleri de hiçbir zaman göz ardı etmemeliyiz. Yaşanan olayların tekrar etmemesi adına tedbirler alınarak insan neslinin geleceğini şansa bırakmamak gerekiyor” diye konuştu.

 

Haber Tarihi : 10/7/2018
Paylaş