Kültür Bakanlığı Müsteşarı olarak da görev yapan geçmiş dönem Sakarya Milletvekili Sayın Mustafa İsen, SATSO Turizm Komisyonu üyeleri ile birlikte Sapanca Yanık Çatalkaya Vadisi Doğa yürüyüş parkurunda inceleme gezisi yaptı. Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen ve Merkez Valisi Hasan Duruer ile Mustafa Bilgin’in rehberlik ettiği yürüyüşte bu parkurun tanıtımı yapılarak, eksikler konusunda notlar alındı.. Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen konuyla ilgili çalışmaları yapacaklarını ve doğa turizmini çok önemsediklerini belirtti.
SATSO Turizm Komisyonu Başkanı Taner Belge; Sakarya’nın turizmde de tanınarak gelirlerinin artması yönünde çalışmalar yürüttüklerini, gündeme getirdikleri konuların yetkililerce ele alınmasından memnunluk duyduklarını belirterek ‘’ SATSO Başkanımız Akgün Altuğ’un da sık sık dile getirdiği üzere Sakarya doğa turizminde de atak yapmalı.. Gezdiğimiz parkurda ihtiyaçları belirledik. Başkanımız gerekenin yapılacağını söyledi. Sayın Mustafa İsen’e ve bize rehberlik eden Sayın Mustafa Bilgin’e Sapanca Belediye Başkanımız Özcan Özen’e teşekkür ederiz.’’ dedi.
Sayın Mustafa İsen de yürüyüş hakkında bilgi vererek ;’’ Büyük şehirlerin keşmekeşinden bıkarak kafa dinlemek isteyenlerin uğrak mekânı olan bölge, özellikle de doğa sporlarıyla uğraşanlardan büyük ilgi görüyor. Göl çevresinde hemen her sporu yapmak mümkün... Biz Karaçam deresi güzergahına doğru ilerledik. Birkaç noktanın yürüyüşçüler için tabela ile belirtilmesi, tedbiren bazı noktalarda önlem alınması gerekiyor.. SATSO Turizm Komisyonu ile çalışmaları takip edeceğiz. Bu rotalar ulusal ve uluslararası yürüyüşçülere tanıtılmalı..’’ dedi.

Yanık Deresi Parkuru hakkında bilgiler
Yürüyüş Mesafesi 10 kilometre ve 4 saat. Sapanca yolu üzerinde, Maşukiye’nin çıkışında Merkeze uzaklığı: Sapanca’ya 5 kilometre uzaklıktadır. 3 farklı trekking rotasına sahip Çatalkaya Vadisi Yanık Köyü bölgesi en iyi trekking yapılacak yeridir..3 rota da aynı yerden başlıyor ve zorluk seviyelerine göre ayrılıyor. Birinci seviye oldukça yumuşak bir parkur... Daha çok, orta yaş üstü sporseverlere hitap ediyor. Dağ yolundan oluşan bu parkurda toplam 4 km. yürünüyor. Daha sonra aynı yoldan başlangıç noktasına dönülüyor. Bol bol böğürtlen yiyebileceğiniz yolu, kestane ağaçları serinletiyor.
Yanık, Sakarya ilinin Sapanca ilçesine bağlı bir köydür.1895 li yıllarda büyük bir yangının çıkmasıyla çok sayıda yeri yaktığı için bu köye yanık adı verilmiş....Köyün ahalisinin büyük coğunluğunu "21 Mayıs 1864 Büyük Kafkas Sürgünü"nde göç etmiş Çerkesler oluşturur. Çerkes gelenek ve görenekleri hala sürmektedir. Yemeklerde de Çerkes mutfağının etkileri halen devam etmektedir. Çok lezzetli Çerkes tavuğu, Çerkes fasulyesi, Mısır ekmeği ve Çerkes peyniri gibi.
Haber Tarihi : 7/8/2019
Haber Medya
Paylaş