Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Kadın Girişimcileri Kurulu ilk meclis toplantılarını yaptı. SATSO Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıda açılış konuşmasını yapan SATSO Kadın Girişimcileri İcra Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu, “Kadın kadınla el ele, kadın kadınla daha güçlü” dedi.
AYAKLARI ÜSTÜNDE DURABİLEN
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak sözlerine başlayan Kadın Girişimcileri İcra Kurulu Başkanı Hacıeyüpoğlu, “Ayakları üstünde durabilen, çevresine rol model olan, el ele başaran kadınlarımızdan bahis edilen günler yakın olsun” dedi. Kadın Girişimciler Kurulu'nun 2008 yılında kurulduğunu ve o günden bugüne çok yol kat ettiklerini belirten Hacıeyüpoğlu, sözlerine şöyle devam etti;
ROL MODEL
“Kadın Girişimciler Kurulu'nun en önemli görevi; girişimcilik potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi amacıyla politikalar geliştirmek ve girişimcilik kültürünün illerdeki kadınlar arasında gelişmesine öncülük etmektir. Kurul olarak başarılı ve kariyer sahibi kadınlarımızı rol model olarak ortaya çıkaran faaliyetlerimize öncelik verdik. Konferanslar, paneller ve seminerler düzenledik. Projelerimizi üretirken en başında hedeflediğimiz gibi üç ana kritere bağlı kaldık. Öncelikli amacımız; projelerin sürdürülebilir, ölçülebilir ve ülke geneline yayılabilir olmasıydı.
İLK ADIM KREDİSİ
Kadın girişimcilerimize giriş aidatında % 50 indirim sağlayan projemiz odamız meclisi tarafından onaylanarak, Türkiye'de bir ilke imza attık. KOSGEB ile ilk girişimcilik kurslarını biz başlattık. Kredi Garanti Fonu ve Halk Bankası ile yaptığımız protokolle İlk Adım Kredisini hayata geçirdik. Kadınlarımıza yönelik birçok projeler ürettik ve kadınlarımızı üretimin içine çektik.
EL ELE
Güzel heyecanlarla yeni projelere yelken açtığımız çalışma grupları ve onların üretecekleri projelerle daha da güçleneceğiz. Birlikten güç doğar. Kadın kadınla el ele, kadın kadınla daha güçlü sloganımızı bir kez daha yenilerken, ancak başkaları için yaşanan bir hayat yaşamaya değer bir hayattır diyoruz.”
TOPLUMUN TEMELİ
Kadın Girişimciler Kurulu'nun ilk Meclis toplantısına SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ile Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Cevherli'de katıldı. Kadınların toplumun temeli olduğunu söyleyen Kösemusul, yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Kadın, sadece bir cinsiyeti, bir sıfatı, bir görevi, fedakârlığı değil; insan varlığının temelini ifade eder. Kadını yok sayan hak ve özgürlüklerini görmezden gelerek onları pasifleştiren zihniyetler kaybetmeye mahkumdur.
KENDİ İŞİNİN PATRONU

Bizim medeniyetimizde, kadının yeri, başların tacı olmaktır. Zira değişen dünya düzeniyle birlikte karşılığı anne, eş, kardeş olan kadın, bugün iş dünyasında da aktif rol alarak üst kademelerde söz ve yetkileriyle değerlerini artırmaya devam ediyor.
Çevre, ekonomi ve sosyal alanlara ilişkin istatistiklerine göre ;Türkiye'de “kendi işinin patronu” olan kadın oranı yüzde 48,4, erkek oranı yüzde 34,2 seviyesinde bulunuyor.
Hükümet politikalarının uzun vadede eğitim, gelir desteği, kadın ve dezavantajlı grupların istihdamını destekleyici uygulamalarda büyük ölçüde etkili oldu.

İLK ATEŞ KREDİSİ
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Kadın Girişimcileri Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu'nun girişimleri ile ortaya konan Kadın Girişimcilere kredi desteği projesi, ülke çapında uygulanacak.“ Küçük ve Orta Ölçekli Projelerde Kadın ve Genç Girişimcilere ilk Ateş Kredisi Desteği” projesi adı altında ülke genelinde hayata geçirildi. Bizim ortaya koyduğumuz bu projenin hayata geçirilmesi ve ülke genelinde genç girişimcilerimizi de içine alarak uygulanması bize büyük bir mutluluk ve gurur yaşattı.
GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ
Girişimci bir ruha sahip olup, kendi kendilerinin patronu olmak istediklerinde kişilerin çalışacak başka bir iş bulamamaları durumunda KOSGEB kredilerinden yararlanmanız için en sık kurs açan odalar arasında olduğumuzu da buradan duyurmak isterim. Girişimcilik eğitimi alanların yüzde 45′i kadınlardan oluşuyor. Bu çalışmalardan önce ülkemizin uluslar arası girişimcilik endeksi yüzde 5,6 iken, bugün yüzde 12′ye yükseldi. Açılan kurslarla ülkemizin girişimcilik endeksi iki kat arttı. Uluslar arası kriterlere göre girişimcilik eğimleri sonunda kendi işini kuranların oranı yüzde 5 olursa verilen eğitimlerin başarıya ulaştığı kabul edilir. Ülkemiz bu oranı aşmış durumda. Müteşebbis iklimi, girişimcilik ruhu artık ilimizin dört bir köşesinde var. Girişimci heyecanı duyan katılımcıları, kadın ve gençlerimizi yürekten alkışlıyorum.”
ÇALIŞMA GRUPLARI
Konuşmaların ardından Kadın Girişimciler İcra Kurulu'nun yapmış olduğu faaliyet ve ziyaretler slayt gösterisi eşliğinde anlatıldı. Toplantı çalışma gruplarının oluşturulması için hazırlanan formların dağıtılması ile sona erdi.
Haber Tarihi : 13/3/2013
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::