Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yurt Dışı İş Geliştirme Komisyonu tarafından hayata geçirilen ve üç yıldır sürdürülen SAİGEP Projesi kapsamındaki faaliyetler çerçevesinde ilimize gelen alım heyeti firma ziyaretleri ve ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.
SAİGEP Projesi kapsamında ilimize gelen 3. Alım Heyeti'nde Güney Afrika, Rusya, Slovakya, Fas, Karadağ'dan toplam 31 kişinin katıldığı program 4 gün sürdü.
SAİGEP Projesi kapsamındaki 17 firmaya ziyarette bulunan heyet programın son gününde Güral Otelde gerçekleştirilen B2B İkili İş Görüşmelerinde ticari ortaklık, işbirliği ve karşılıklı fırsatlar üzerine görüşmeler yaptı. Taraflar ticari anlamda yatırımlar ve işbirliği konusunda istişareler yaparak sektörel olarak uluslararası platformda birliktelik kurmayı arzuladıklarını ve bu çerçevede Sakarya'nın çok önemli bir pazar olduğunu dile getirdiler.
İkili İş Görüşmeleri programına ilimizdeki SAİGEP temsilcisi firmaların yanı sıra SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; Orhan Yılgenci, Günay Güneş, Yurt Dışı İş Geliştirme Komisyonu Başkanı Ali İhsan Güneş de iştirak etti. Görüşmeler sonunda konuşan SATSO Başkan Yardımcıları Yılgenci ve Güneş programın Sakarya açısından oldukça verimli olduğuna dikkat çekerek bu tür organizasyonların ilimiz ekonomisini geliştirmek ve ihracatını artırmak adına devam edeceğini ifade ettiler.
Heyet firma ziyaretlerinin ardından Teknokent'i ziyaret ederek değerlendirmelerde bulundular.
Karşılıklı işbirliği görüşmeleri ve firma incelemelerinden oldukça memnun kalan ve dünyanın çeşitli bölgelerinden ilimize gelen heyet daha sonra Sakarya merkezine gelerek ilimizden alışveriş yapma imkanı da buldular. Heyet Şehir Merkezindeki Çark Caddesi, Uzun Çarşı gibi bölgelerde alışveriş yaparak özellikle Türk Kültürünü yansıtan ürünlere ilgi gösterdiler.
Sakarya'yı çok beğendiklerini ifade eden Heyet Temsilcileri Sakarya'nın sanayi ve ticaret anlamında olduğu kadar sosyo kültürel anlamda da görülmesi gereken bir bölge olduğunu dile getirdiler. Heyet temsilcileri ayrıca, “Artık Türkiye denince aklımıza ilk gelen yer Sakarya olarak hafızalarımıza kazındı” diyerek Sakarya'nın Türkiye ekonomisindeki önemine de vurgu yaptılar.
Dünyanın çeşitli bölgelerinden ilimize gelerek ticari işbirliği görüşmeleri yapan ve aynı zamanda ilimizin ticari anlamda canlanmasına da katkı sağlayan Alım Heyeti Programı sosyal anlamda da Sakarya'nın canlılığını göstermek ve sosyo kültürel yapısını tanıtmak adına da önem teşkil etti.
Haber Tarihi : 7/3/2014