SATSO Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi ile Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Kadın ve Genç Girişimciler İhracat Dairesi Başkanlığı işbirliğinde “Sakarya Genç Girişimci Online Network Toplantısı” gerçekleştirildi.

Söz konusu toplantıya TOBB Sakarya İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Mertcan Korkmaz ile beraberinde İcra Komitesi Üyeleri ve Genç Girişimci SATSO Üyeleri iştirak etti.

Toplantıda Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Kadın ve Genç Girişimciler İhracat Dairesi Başkanı Özge Akkız ile Dış Ticaret Uzmanı Figen Erkol ülkemiz ihracatının artırılması yolunda genç girişimcilerin ihracat yönelmelerine katkı sağlamak amacıyla çeşitli bilgiler paylaştılar. Uzmanlar konuyla ilgili ihracat uygulamaları, platformları, pazar önerileri sunan uygulamalar, ihracata teşvik için gider destekleri gibi birçok konuda katılımcıları bilgilendirdiler.

İcra Komitesi Başkanı Mertcan Korkmaz yaptığı açıklamada; “Genç girişimcilerimizin akıllarında sürekli fikir ve içlerinde bu fikirleri hayata geçirecek enerji mevcut. Girişimciler yurtiçi pazarda etkin oldukları kadar dünyaya da kısa sürede açılmayı hedefliyorlar. Ancak günümüzde ihracatın Ticaret Bakanlığımız uygulamaları sayesinde çok basitleştiğini bilmedikleri için risk alamıyorlar. Toplantımızda bu konularla ilgili oldukça yerinde ve fayda sağlayacak, girişimci gençlerimizin tüm dünya pazarlarında verimli faaliyette bulunmalarını sağlayacak uygulamaların ülkemiz ihracatına da katkı sağlamasını ümit ediyoruz. Değerli bilgileri aktaracak uzmanlarımıza Sakaryalı Genç Girişimciler adına teşekkür ediyorum.” dedi.

İhracatı Basitleştiren Uygulamalar

Uzmanlar sunumlarla destekledikleri konuşmalarında genel olarak şunlara değindiler: “İhracat ülkemizin en önem verilen konularından biridir ve artık dünya ülkeleri ihracat kapasiteleri ile övünmektedirler. Genç girişimcilerimizin ihracat gerçekleştirerek ürettikleri veya ticaretini yaptıkları ürünleri dünya pazarlarına yaymak için bakanlığımız bünyesinde işlerini kolaylaştıracak birçok uygulama mevcut. Girişimcilerimizin bir ürünü nasıl, nereye pazarlayabileceği ve bu ürünlere kimlerin ihtiyacı olduğunu görebileceği kolay ihracat uygulaması ile ihracat işlemlerini rahatlıkla gözden geçirebileceklerdir. Uygulama ile hedef pazar seçimini gerçekleştirerek sektör ve ülkeler hakkında firma bilgilerini kadar varan bilgilere kolaylıkla erişebileceklerdir.

İhracat Teşvik İçin Birçok Gider Bakanlık Bünyesinden Karşılanıyor

İhracatımızın yükselmesi ve girişimcilerimize yol haritası oluşturmak amacıyla oluşturulan bu gibi uygulamaların yanı sıra da kolay destekler ile ihracat gerçekleştirmek için ziyaret edilen ülkelerdeki harcama giderleri, fuar giderleri, reklam-tasarım, sertifika ve tedarik gibi giderlerin çoğu bakanlığımız tarafından teşvik ile karşılanmaktadır.

Sadece mal üreten veya ticaretini yapan değil hizmet sektörünün de faaliyetlerini ihraç edebilmeleri adına destekleri sağlıyoruz. Hizmet sektörümüzün de potansiyel ihracatta etkin ve rekabet düzeyi yüksek bir konuma gelmesi için uygulamalarımız var.” ifadeleri kullanıldı.

Haber Tarihi : 23/2/2021
Haber Medya
Paylaş